Lectură de 2 minute

26 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Metro Cash & Carry România extinde capacitatea centrului logistic One Roof, din Ștefăneștii de Jos

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Metro Cash & Carry România anunță extinderea capacității centrului logistic One Roof, din Ștefăneștii de Jos, cu încă 10.000 mp. Extensia vizează consolidarea capacității depozitului cu temperatură ambientală și va fi asigurată tot de dezvoltatorul WDP, cu termen de livrare în toamna acestui an, potrivit unui comunicat de presă.

Decizia retailerului de a mări capacitatea platformei din Ștefăneștii de Jos – cel mai mare centru logistic Metro din țară, cu o suprafață de peste 65.000 mp după extindere, care înglobează toate operațiunile de depozitare și distribuție – are ca obiectiv atât integrarea în platformă a furnizorilor din zona de direct store delivery (DSD), cât și asigurarea unei capacități logistice optime pentru a face față volumelor de marfă în creștere.

Extensia este în linie cu direcția One Roof, de a îngloba pe o singură platformă toate operațiunile retailerului, cu opțiunea de extindere în funcție de evoluția businessului, a volumelor și a nevoilor clienților.

„Aceasta este cea mai bună variantă cu care reușim să eficientizăm la maxim capacitatea logistică pusă la dispoziția clienților noștri pe termen mediu și lung. Deja, anterior deciziei extinderii și alocării celor 10.000 de metri pătrați depozitului ambiental, vârfurile de vânzări ne depășeau estimările de creștere, deși am luat toate măsurile de eficientizare a spațiului gestionat, inclusiv suplimentarea la maximum a paleților”, a declarat Adrian Ariciu, CEO Metro Cash & Carry România.

Proiectul, aprobat de boardul Metro Cash & Carry la finalul anului trecut, urmează să fie predat în toamna lui 2021, în baza unui contract de închiriere încheiat pe 10 ani, cu posibilitate de extindere pe alți 10 ani.

Metro este o companie care activează pe piața comerțului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. Compania operează în 34 de ţări şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Metro Cash & Carry România extinde capacitatea centrului logistic One Roof, din Ștefăneștii de Jos