Lectură de 3 minute

01 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Mega Image oferă burse și stagii de practică pentru elevii din liceele tehnologice care nu promovează Bac-ul

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

World Vision România împreună cu Mega Image vin în sprijinul a 220 de elevi din Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, din Ilfov, județul cu cea mai mică rată de promovare la Bacalaureat (47,8% în 2021), iar tinerii vor beneficia de burse și de stagii de practică, în funcție de nevoile elevilor și de tipul de clase. Mega Image va acoperi toate aceste costuri, pe toată perioada anului școlar 2021-2022.

Bursele acoperă costurile pentru meditații la materiile pentru Bacalaureat și alte discipline de interes pentru elevi pe parcursul întregului an școlar curent. Totodată, vor include sesiuni de educație non-formală (programe de mentorat cu specialiști din diverse domenii, consiliere de carieră - inclusiv pentru alegerea facultății și găsirea unui loc de muncă, educație financiară, tehnici pentru public speaking), cât și consiliere psihologică.

Toate activitățile de consiliere și de educație-nonformală vor fi susținute de asistenți sociali, psihologi și alți specialiști externi contractați de World Vision România. Proiectul a început în acest an școlar și se va încheia în august 2022. Activitățile de educație nonformală se desfășoară lunar.

Stagiile de practică vor dura între trei săptămâni și nouă săptămâni, timp de șase ore pe zi, și se vor desfașura într-un spațiu comercial (pentru elevii cu profil economic) sau sub îndrumarea unor fermieri parteneri ai Mega Image (pentru elevii cu profil agricol).

Cum se vor desfășura stagiile de practică la Mega Image

Elevii vor face practică timp de șase ore pe zi în cadrul locatiilor partenerilor de practica, unde vor fi îndrumați, coordonați și monitorizați de către un tutore de practică din partea partenerului și profesorul coordonator de practică din partea liceului.

Transportul către locațiile unde se desfășoară stagiile de practică va asigurat printr-un furnizor de transport sau prin decontarea abonamentului. Totodata elevilor li se va asigura zilnic și masa, toate costurile fiind acoperite de Mega Image.

Stagiile de practică vor dura între trei săptămâni și nouă săptămâni.

Jumătate din elevii din liceele tehologice au trecut Bac-ul

Puțin peste 50% dintre elevii de la liceele tehnologice din România au reușit să promoveze anul acesta examenul de Bacalaureat, conform datelor transmise de Ministerul Educației. Comparativ, în liceele teoretice rata de promovare a fost de 86,3%.

Citeste si:
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței

Pentru un elev dintr-un liceu tehnologic statul român dă doar aproximativ 200 de lei pe an mai mult (6319 de lei) față de suma acordată unui elev dintr-un liceu teoretic (6111 de lei). Asta deși elevii din liceele tehnologice au performanțe mai scăzute, prin urmare au nevoie și de mai mult sprijin. În plus, elevii din liceele tehnologice, inclusiv cele agricole și cu profil economic, au nevoie de finanțare pentru materialele necesare desfășurării activităților practice prin care pot obține un certificat de calificare cu care se pot angaja ulterior.

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educație, dezvoltare economică rurală, protecția copilului și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 31 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 25 de județe.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 917 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Sursa foto: Facebook Mega Image

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image oferă burse și stagii de practică pentru elevii din liceele tehnologice care nu promovează Bac-ul