Lectură de 2 minute

17 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Mega Image: Nu am avut creșteri nejustificate de prețuri în perioada stării de urgență

Anca Olteanu

Mega Image a transmis un punct de vedere în care susține că nu a avut creșteri nejustificate de prețuri în perioada stării de urgență. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a amendat retailerul pentru o serie de nereguli, printre care majorări de preț și produse expirate, scrie Wall-street.ro.

În urma controalelor realizate în magazine, inspectorii sanitari au descoperit majorări de preț în perioada stării de urgență, dar și alimente expirate și promoții nerespectate. ANPC a oprit temporar de la comercializare produsele care prezentau deficiențe de etichetare sau informare și a oprit definitiv de la comercializare produsele alimentare nesigure, improprii consumului uman. Retailerul a fost amendat cu 15.000 de lei.  

Mega Image anunță că a rezolvat abaterile. Retailerul spune că în perioada stării de urgență nu a avut creșteri nejustificate de preț. 

„Informațiile sunt generale și prezintă situații care au fost punctuale și care sunt deja soluționate. Menționăm că avem frecvent controale în magazinele noastre care vizează toate punctele din articol, dar care sunt rezolvate imediat în cazul în care există abateri. Prin urmare, concluziile din articol nu pot fi considerate în mod general și dau o amploare falsă pentru fiecare punct. Anumite puncte au fost avertismente și au fost deja luate măsuri pentru a rezolva abaterile semnalate, iar unele au fost contestate dacă nu au fost susținute. În ceea ce privește prețurile, nu am avut creșteri nejustificate de prețuri în perioada stării de urgențe. Abaterile privind depășirea termenului de valabilitate pentru unele produse, depășirea punctuală a termenelor de livrare a comenzilor online ca urmare a suprasolicitării din perioada stării de urgență nu pot reprezenta concluzii generale și pot induce în eroare. Dorim să menționăm că suntem deschiși în comunicarea cu clienții noștri, avem numeroase canale prin care comunicăm direct și primim informații despre diferite situații din magazine, fiecare este verificată și soluționată punctual în maximum 48 de ore. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu autoritățile și să rezolvăm imediat cazurile unde sunt semnalate abateri”, transmite Mega Image.

La finalul lunii martie, Mega Image anunța că reduce prețurile la peste 1.000 de produse și oprește orice creșteri de prețuri la raft pentru toate produsele din portofoliul său, cel puțin până la finalul lunii aprilie. Măsura a fost luată ca urmare a pandemiei COVID-19, care a dus la creșteri de prețuri la unele produse pe întreg lanțul de producție și de distribuție.

Citeste si:
Mega Image introduce în ofertă console Playstation 4, la un preț sub media pieței

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde peste 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image: Nu am avut creșteri nejustificate de prețuri în perioada stării de urgență