Lectură de 4 minute

08 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Mega Image investește peste 25 de milioane de euro în modernizarea magazinelor

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Mega Image a demarat un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor și depozitelor care a atins deja o investiție de 25 de milioane de euro. Investiția face parte dintr-un proces amplu care se va continua și în următorii ani, pentru a consolida măsurile de siguranță și îmbunătățirea experienței la cumpărături.

Sursa foto: Shutterstock.com

Astfel, deja 140 de unități au trecut prin procese de reamenajare, cu investiții ample concretizate în echipamente noi, în procese automatizate care să monitorizeze în mod continuu activitatea operațională a fiecărei unități, cât și în instruirea personalului.

Vom continua să colaborăm cu autoritățile pentru a oferi clienților cele mai bune produse şi servicii. Precizăm că revizuim periodic procedurile, cât și frecvența operațiunilor de mentenanță și igienizare, astfel încât produsele comercializate în magazinele noastre să fie sigure și de calitate.

Mircea Moga, CEO Mega Image

Astfel, compania rezolvă punctual orice situație semnalată, aplică imediat recomandările venite din partea autorităților și impune ori de câte ori este nevoie măsuri suplimentare de îmbunătățire a experienței la cumpărături.

Procesele de siguranță sunt completate de acțiuni proprii de control intern, precum auditarea magazinelor de către specialiști în domeniu, certificarea de către organisme abilitate, acțiuni care au dus la îmbunătățiri vizibile în toate magazinele.

Producători locali, la Mega Image

Mega Image are parteneriate locale solide, susține producătorii și fermierii români printr-o colaborare de tradiție și va continua procesele de auditare riguroasă pentru a-i susține în continuare și pentru a aduce pe rafturile magazinelor produse românești la standarde ridicate de calitate.

Programul „Gusturi românești de la gospodari” se dezvoltă anual, ajungând în prezent la peste 300 de producători de legume și fructe. Mega Image activează ca un catalizator al comunităților agricole locale, oferind producătorilor o variantă sustenabilă de a cultiva și a vinde fructe și legume locale, oferind o afacere la cheie și sprijin continuu, pe perioada desfășurării activității.

Citeste si:
Producătorul de energizant HELL a inaugurat o nouă fabrică în Europa
Producătorul de energizant HELL a inaugurat o nouă fabrică în Europa

Programul pune accent pe gustul autentic, siguranța și calitatea produselor și oferă cele mai bune fructe și legume de sezon, cultivate local, într-un mod prietenos cu mediul. Mega Image se implică în tot procesul de producție: de la analizare sol, asigurare semințe, îngrășăminte, biostimulatori și alte produse destinate combaterii biologice a bolilor și dăunătorilor la plante, până la analiza lunară a legumelor, iar prin intermediul inginerilor horticultori din echipa Mega Image se oferă producătorilor consiliere pas cu pas, începând cu planificarea culturilor până la recoltare.

Toate legumele și fructele sunt analizate constant în laboratoare specializate pe toată perioada culturii și înainte de a ajunge la raft în magazine, iar în plin sezon, pentru produsele incluse în program, sunt sistate importurile, iar în magazine clienții vor găsi exclusiv produsele românești.

În 2023, programul a înregistrat rezultate relevante, cu peste 28.600 de tone de legume și fructe livrate de producători direct în magazine. În categoria legume, recordul a fost înregistrat de cartofi, cu 6500 de tone, și de tomate, cu 2800 de tone. Fructele cu cele mai bune rezultate au fost merele, cu peste 2900 de tone, pepeni cu peste 2400 tone, dar și cireșe și fructe moi, însumând peste 830 de tone.

Mai mult, în rețeaua Mega Image sunt activi peste 15.000 de angajați români, compania fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară, iar prin planul ambițios de deschideri de magazine vor fi create permanent noi locuri de muncă.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 975 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image investește peste 25 de milioane de euro în modernizarea magazinelor