Lectură de 2 minute

15 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Mega Image certificat cu Safe Guard pentru cele mai bune practici de prevenție împotriva COVID-19

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Mega Image a obținut certificarea Safe Guard în urma auditării realizată de Bureau Veritas. Aceasta confirmă respectarea și implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranță împotriva răspândirii COVID-19 pentru toate spațiile în care retailerul își desfășoară activitatea.

Certificarea Safe Guard a fost obținută în urma unui proces în mai multe etape, prin care a fost evaluat întregul sistem de măsuri de siguranță conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii și ale autorităților locale.

Au fost evaluate toate locațiile în care Mega Image își desfășoară activitatea: sediul central, magazinele Mega Image și Shop&Go, precum și depozitele proprii. Fiecare locație a fost auditată conform unui set specific de direcții reflectate în politicile Safe Guard, respectiv:

  • proces: proceduri elaborate pentru a proteja angajații și clienții și a menține continuitatea afacerii;
  • igiena: acțiuni specifice menținerii unei bune igiene în toate tipurile de spații;
  • oameni: teme specifice comportamentului persoanelor, cum ar fi distanțarea socială, lucrul la distanță unde este posibil;
  • facilități: controale în vigoare legate de facilitatea în sine, inclusiv inspecția și întreținerea periodică a spațiilor și echipamentelor.

Toate locațiile Mega Image auditate au demonstrat conformitate 100%, obținând astfel certificarea conform standardului Safe Guard. De la începutul pandemiei, Mega Image a implementat măsuri de siguranță și prevenție: creșterea proceselor de dezinfectare și igienizare a spațiilor folosite frecvent, imbunatatirea materialelor specifice de comunicare a regulilor de protecție, panouri plexiglas de protecție la casele de marcat, echipamente de protecție pentru angajați, verificare prin termometru de temperatură la intrare, instructaj continuu și complet al echipelor.

În urma certificării, fiecare magazin Mega Image va avea aplicată eticheta Safe Guard comunicată printr-o semnătură specifică, vizibilă, pentru a confirma un loc sigur pentru cumpărături.

CITEȘTE despre cum Mega Image a lasnat o soluție proprie de livrare rapidă și primul depozit pentru supermarketul online

“Avem în acest moment confirmarea oficială că măsurile pe care le-am implementat cu responsabilitate în spațiile noastre pot proteja împotriva răspândirii COVID-19. Rămânem mai departe responsabili și nu lăsăm garda jos, pentru siguranța colegilor, clienților și partenerilor noștri,” spune Mihai Spulber, Vicepreședinte senior al departamentului operațional Mega Image.

Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group și este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 838 de magazine. Fondat în 1995, are locații în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.

Citeste si:
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image certificat cu Safe Guard pentru cele mai bune practici de prevenție împotriva COVID-19