Lectură de 3 minute

17 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Marks&Spencer se gândește să își închidă magazinele alimentare din Franța din cauza întârzierilor în lanțul de aprovizionare după Brexit

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul Marks&Spencer este posibil să își închidă toate magazinele alimentare din Franța, ca urmare a faptului că noile controale stricte de la frontieră lasă magazinele din Paris cu rafturile goale, ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Compania britanică chiar ar putea să nu își mai vândă faimoasele sandvișuri și alimente refrigerate în Franța, scrie presa britanică.

Camioanele sunt supuse unor întârzieri mari, iar sute de tone de mâncare au fost risipite ca urmare a creșterii numărului de controale de la frontieră. Marks&Spencer a inițiat deja discuții cu partenerii săi de la franciza franceză cu privire la acești pași drastici. Măsura de a închide magazinele nu este încă oficială, cel mai probabil pentru că decizia finală depinde de angajamentul celor doi parteneri francezi, scrie The Guardian. Lanțul de retail are aproximativ 20 de magazine alimentare în Franța, majoritatea în Paris.

Retailerul a refuzat să comenteze referitor la posibilele închideri de magazine, scrie Retail Detail, însă declară că își va revizui operațiunile europene.

Retailerul britanic a declarat duminică că se gândește să își revizuiască viitorul businessului francez, cu noi reguli comercialeîn schimb de când Marea Britanie a plecat din Uniunea Europeană continuând să aibă un impact asupra disponibilității produselor în magazine, scrie și Reuters.

,,În lumina noilor probleme vamale, facem pași decisivi de reconfigurare a operațiunilor noastre europene și am făcut deja modificări în ceea ce privește exportul de mâncare în Republica Cehă. Noi operăm o franciză de business în Franța și reevaluăm modelul cu cei doi parteneri ai noștri'', a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Pe urmele Cehiei

Mai devreme în acest an, Marks&Spencer și-a revizuit de asemenea operațiunile din Cehia, înlăturând toate alimentele fresh și refrigerate din magazine și înlocuindu-le cu produse cu o durată de viață mai mare. Este posibil și ca restul magazinelor franceze să urmeze exemplul.

Retailerul a fost vocal cu privire la problemele pe care le-au întâmpinat în lanțul de aprovizionare atunci când Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, iar întârzierile mari au făcut ca tone de mâncare să se strice, iar rafturile magazinelor să fie goale.

În vara anului trecut, președintele Marls&Spencer, Archie Norman, era nemulțumit de noile reglementări pentru doar două treimi din sandvișurile care erau aduse în magazine. Astfel, alimentele nu puteau fi vândute având în vedere că aveau o valabiliatte de doar 48 de ore, iar scurtele întârzieri le-au făcut de nevândut.

Citeste si:
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons

M&S au avut o ieșire umilitoare din continent în 2001 când au închis sau vândut magazine într-o parte din regiuni, inclusiv Franța. Steve Rowe, directorul executiv, a încercat să se concentreze pe îmbunătățirea operațiunii sale în Marea Britanie și să predea funcționarea magazinelor sale de peste mări unor parteneri francizați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marks&Spencer se gândește să își închidă magazinele alimentare din Franța din cauza întârzierilor în lanțul de aprovizionare după Brexit