Lectură de 3 minute

02 Jun 2020 - Știri și Noutăți

OFICIAL Mall-urile se redeschid din 15 iunie. Restaurantele și locurile de joacă din cadrul lor rămân în continuare închise

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

UPDATE 9 iunie: Mall-urile se deschid oficial din data de 15 iunie, după cum a declarat președintele Klaus Iohannis. Centrele comerciale se redeschid și, implicit, magazinele din cadrul acestora, în schimb restaurantele și locurile de joacă din cadrul mall-urilor rămân în continuare închise. 

UPDATE 2 iunie: Mall-urile se vor redeschide începând din data de 15 iunie, în cazul în care până la această dată numărul persoanelor infectate va scădea, a transmis ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe contul său de Facebook.

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România. Aceştia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuţiilor avute am stabilit că în cazul în care situaţia epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie", a menţionat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a subliniat că Guvernul nu ia momentan în considerare posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor, scrie Agerpres.

Mall-urile s-ar putea deschide din 15 iunie, "dacă lucrurile decurg bine", după cum a declarat Ministrul Economiei Virgil Popescu. Acesta a anunțat că se întâlnește marți cu reprezentanții centrelor comerciale pentru a discuta despre redeschiderea magazinelor mari.

Virgil Popescu este încrezător că mall-urile s-ar putea deschide pe 15 iunie, „dacă lucrurile merge bine”. „Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă”, a spus ministrul, scrie Digi24.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Centrele comerciale mari din România sunt deja pregătite de redeschidere. Principalele măsuri luate de proprietarii de centre comerciale mari se referă la termoscanarea persoanelor care intră în mall, instalarea de benzi de distanțare socială în zonele unde se poate crea aglomerație, instalarea de dispensere cu dezinfectanți, precum și comunicarea măsurilor de distanțare socială astfel încât experiența în mall să fie una responsabilă și sigură pentru vizitatori.

VEZI AICI Cum va arăta shoppingul la mall: ce măsuri de siguranță au luat centrele comerciale în pandemie

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

Centrele comerciale mici, cu suprafețe de până în 15.000 de metri pătrați, au fost redeschise odată cu intrarea României în stare de alertă, din 15 mai, cu obligativitatea cetățenilor de a purta mască de protecție în spațiile publice închise și magazine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  OFICIAL Mall-urile se redeschid din 15 iunie. Restaurantele și locurile de joacă din cadrul lor rămân în continuare închise