Lectură de 2 minute

24 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Magazinele bulgărești Berezka: Peste 300 de oameni lucrează, printre care ruși din Ucraina. Suntem împotriva războiului! 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lanțul bulgăresc de magazine Berezka, cu specific rusesc, este primul jucător de retail care transmite un mesaj cu privire la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, declarând că are 300 de angajați, printre care și ruși din Ucraina și transmite un „nu” hotărât împotriva războiului.

Peste 300 de oameni lucrează în Berezka. Cu toții suntem diferiți, din țări diferite. Sunt ucraineni din Rusia, sunt ruși din Ucraina, sunt bulgari din Moldova, sunt bulgari din Bulgaria, sunt moldoveni, găgăuzi, sunt abhazi, evrei, bieloruși, români și chiar lipoveni! Tot ce ne dorim este să lucrăm cinstit și cu plăcere, să vindem produse de calitate și să ne mulțumim clienții. Nu suntem în politică, dar războiul nu este politică, războiul este moarte, destine ruinate, case, spitale, școli. Suntem împotriva războiului! Ne dorim o viață liniștită peste tot și pentru toată lumea! Nu războiului!”, a transmis Berezka.

Berezka a raportat, pentru 2020, o cifră de afaceri de 17,1 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei, având 25 de angajați. Afacerea lanțului cu produse slave a crescut cu 18,7% în pandemie, iar profitul s-a dublat, numărul personalului fiind similar, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanțelor.

Berezka a început ca o afacere de familie în septembrie 2009 în Bulgaria, la Varna. În prezent, bulgarii au depozite și trei ateliere de producție în Bulgaria, produse cu etichete private proprii. Compania intenționează să deschidă un depozit suplimentar în România și să crească rețeaua de magazine în toată țara. Compania are zece magazine, la acest moment, dintre care două în regim de franciză, în București și Ploiești.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi dimineață o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii" din estul țării. Au fost raportate explozii pe întreg terirorului Ucrainei, în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Autoritățile ucrainene au raportat primii morți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Magazinele bulgărești Berezka: Peste 300 de oameni lucrează, printre care ruși din Ucraina. Suntem împotriva războiului!