Lectură de un minut

29 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Lanțul de magazine rusești Berezka a deschis o nouă unitate în Ploiești, după ce și-a majorat afacerile cu 19% în pandemie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine Berezka a deschis o nouă unitate în Ploiești, unde expune produse din Rusia, Armenia, Georgia, Belarus și alte țări. Compania și-a majorat afacerile cu circa 19% în pandemie și a trecut de pragul de 17 milioane de lei.

Berezka a raportat, pentru 2020, o cifră de afaceri de 17,1 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei, având 25 de angajați. Afacerea lanțului cu produse slave a crescut cu 18,7% în pandemie, iar profitul s-a dublat, numărul personalului fiind similar, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanțelor.

Berezka are opt magazine în București și a deschis anul trecut prima unitate în franciză în Capitală. Compania are 45 de magazine în Bulgaria, unde doar în ultima lună a deschis două francize.

Primele magazine Berezka au fost deschise în urmă cu zece ani, în Bulgaria, proprietarul afacerii fiind Viktor Bakurevich, un avocat și antreprenor originar din Siberia. După succesul de la sud de Dunăre, Berezka a deschis, în decembrie 2014, primul magazin în România, pe bulevardul Ion Mihalache din București.

Berezka are depozite și trei ateliere de producție în Bulgaria, produse cu etichete private propri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de magazine rusești Berezka a deschis o nouă unitate în Ploiești, după ce și-a majorat afacerile cu 19% în pandemie