Lectură de un minut

03 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Made in Roșia Montană donează 500 de căciuli pentru refugiații ucraineni ajunși la Suceava

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Afacerea socială Made in Roșia Montană, înființată de Tică Darie, donează 500 de căciuli pentru refugiații ucraineni care au ajuns la Suceava.

„Noaptea trecută am văzut o listă cu necesar pentru refugiații care ajung la Mandachi Hotel & Spa, iar printre altele scria: căciuli noi. Așa că astăzi ne-am mobilizat de dimineață la birou și am împachetat 500 de căciuli de copii și adulți din lână merinos tricotate manual de doamnele de doamnele din Roșia Montană. Acum am plecat spre Suceava”, scrie Tică Darie pe Facebook.

Made in Roșia Montană este businessul social înființat de Tică Darie, un tânăr care după ce și-a terminat studiile în Copenhaga în 2014 a decis să se mute în Roșia Montană și să sprijine comunitatea de acolo prin crearea de locuri de muncă pentru femeile pasionate de tricotat. În șapte ani de activitate, tânărul a făcut cunoscută povestea meșteșugului local și o duce mai departe prin formarea viitoarelor generații.

Pentru 2022, afacerea cu produse din lână merinos are în vedere creșteri de preț ca urmare a scumpirii materiilor prime, deschiderea unui magazin în Roșia Montană, diversificarea gamei de produse și investiții în digitalizare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Made in Roșia Montană donează 500 de căciuli pentru refugiații ucraineni ajunși la Suceava