Lectură de 2 minute

15 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Tranzacție finalizată pe piața de lux: LVMH a cumpărat Tiffany pentru o sumă mai mici decât cea stabilită inițial

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

După luni întregi de negocieri turbulente și o încercare de a renunța la înțelegere, grupul de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a finalizat achiziția Tiffany&Co și a numit noi persoane în funcțiile de conducere, pentru a accelera creșterea brandului de bijuterii. Întreaga afacere a fost încheiată cu 15,8 miliarde de dolari.

Fii alături de noi pe 18 ianuarie, de la ora 11:00, la Fashion ROute: Fashion goes digital, fashion goes sustainable pentru a fi la curent cu ultimele trenduri în materie de fashion online și sustenabil și pentru a afla strategia marilor jucători din piață! Alături de noi vor fi: Robert Berza (Fashion Days), Raluca Radu (Answear.ro), Alexandru Dincovici (Veranda Mall online) și Elena Cobianu (GLAMI.ro). Te poți înscrie pentru a participa gratuit AICI.

Conglomeratul francez de lux a confirmat că achiziția companiei americane de bijuterii s-a finalizat oficial, la mai mult de un an de la oferta sa inițială, scrie Chain Store Age.

Noul CEO numit pentru Tiffany este fostul vicepreședinte LVMH, Anthony Ledru, care a ocupat mai multe funcții importante în cadrul conglomeratului francez și care își va ocupa noua poziție îndată. Responsabilitatea de conducere Tiffany este preluată de la Alessandro Bogliolo, care va rămâne în cadrul firmei până pe 22 ianuarie 2021, pentru a facilita tranziția.

LVMH a anunțat, de asemenea, că Reed Krakoff, directorul de creație, și Daniella Vitale, vicepreședinte executiv și director de brand din cadrul Tiffany, vor părăsi compania după o scurtă tranziție în privința responsabilităților.

Michael Burke, președinte și CEO al Louis Vuitton, va deveni președinte al Tiffany. Și Alexandre Arnault, anterior CEO al companiei de bagaje de lux Rimowa, devine vicepreședinte executiv. Totodată, acesta este al doilea fiu al celui care deține LVMH, respectiv Bernard Arnault.

Achiziția a fost programată inițial pentru finalizare în perioada 24 noiembrie - 31 decembrie 2020, dar a fost amânată după ce au apărut neînțelegeri privind termenele limită. Au fost făcute solicitări de amânare făcute atât de producătorul american de bijuterii, cât și de Ministrul de Externe al Franței până pe 6 ianuarie, luând în considerare tarifele vamale suplimentare impuse de SUA pentru produsele franțuzești.

În septembrie anul trecut, citând cererea guvernului de a amâna încheierea tranzacției, precum și daunele din industria de lux cauzate de pandemie, LVMH anunța că se retrage. Ca răspuns, Tiffany&Co a dat în judecată conglomeratul, sperând să forțeze încheiarea acordului. La acea vreme tranzacția valora 16,2 miliarde de dolari, pentru a fi încheiată anul acesta cu 15,8 miliarde de dolari.

Citeste si:
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție finalizată pe piața de lux: LVMH a cumpărat Tiffany pentru o sumă mai mici decât cea stabilită inițial