Lectură de un minut

05 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Lupta dintre PepsiCo și Carrefour continuă: retailerul refuză să vândă sucuri în magazinele din alte 3 țări

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Prețurile majorate la anumite produse PepsiCo au determinat retailerul Carrefour să refuze listarea acestora în magazinele sale din Franța. După anunțul inițial din 4 ianuarie, Carrefour adaugă pe listă alte trei țări în care nu va mai avea produse PepsiCo la raft, mai exact Italia, Spania și Belgia. 

Sursa foto: unsplash.com

Carrefour transmite clienților din patru țări europene că nu va mai vinde produse precum Pepsi, chipsurile Lay`s și 7up, deoarece acestea au devenit prea costisitoare, notează ESM.

”De joi (4 ianuarie), rafturile cu produse PepsiCo din magazinele Carrefour din Franța, Italia, Spania și Belgia vor purta pancarte care spun că magazinul nu va mai stoca mărcile „din cauza creșterilor inacceptabile de preț”, a transmis un purtător de cuvânt al gigantului francez.

Unele produse PepsiCo, precum Cheetos și 7Up, nu mai erau deja disponibile la un supermarket Carrefour din suburbia pariziană Auteuil, în timp ce altele precum Pepsi erau încă pe rafturi, alături de mesajul de mai sus.

Reprezentanţii PepsiCo nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

În octombrie, compania americană anunţase că intenţionează o majorare "modestă" a preţurilor în acest an, cererea fiind solidă, în pofida preţurilor ridicate, astfel încât a revizuit în creştere, de trei ori, estimările privind profitul din 2023.

Carrefour este unul dintre retailerii care contestă majorările de preţuri ale companiilor de bunuri de consum şi ale furnizorilor globali de produse alimentare. În cadrul eforturile de reducere a inflaţiei, Guvernul francez a cerut retailerilor şi furnizorilor să demareze în ianuarie negocierile anuale privind preţurile, cu două luni mai devreme decât de obicei. Datele preliminare arată că în decembrie preţurile de consum au crescut în Franţa cu 4,1% în ritm anual.

Citeste si:
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lupta dintre PepsiCo și Carrefour continuă: retailerul refuză să vândă sucuri în magazinele din alte 3 țări