Lectură de 3 minute

12 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Loc nou cu dulciuri fără zahăr în București: o semifinalistă Chefi la cuțite a deschis cofetăria artizanală Almond Cake Shop

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Monica Pușcoiu, unul dintre concurenții emisiunii “Chefi la cuțite” ediția 2023, a deschis un business propriu, cofetăria artizanală Almond Cake Shop, specializată în produse din ingrediente naturale și fără zahăr adăugat, îndulcitori sau gluten, destinate persoanelor preocupate de alimentație sau diabetice, după o investiție de 150.000 euro. Totodată, au fost lansate site-ul și magazinul online Almond.store.ro, cofetăria artizanală Almond Cake Shop vizând dezvoltarea business-ului și pe segmentul de evenimente corporate și private. 

Sursa foto: Almond Cake Shop

Aflată în zona centrală a Bucureștiului (Piața Romană, nr. 2), unde o ocupă o suprafață de 14 mp la interior și o terasă generoasă, Almond Cake Shop aduce pe piață un concept nou de deserturi sănătoase, destinate oricărei persoane și care pot fi consumate în orice moment al zilei, inclusiv ca mic dejun. Cofetăria Almond Cake Shop are în meniu 30 de tipuri diferite de produse, majoritatea bazate pe făină de migdale și îndulcite natural cu ajutorul piureului de fructe, sfeclei de zahăr sau al cartofului dulce. O parte dintre produse sunt potrivite și pentru diete speciale - diabet sau intoleranță la gluten, iar produsele vedetă sunt prăjiturile Green Dragon și Carrot Cake reinventat.

Prețurile produselor variază între 15 lei pentru 28 lei pentru prăjituri și ajung la 220 lei/kg pentru tort. În cofetăria artizanală Almond Cake Shop lucrează 7 angajați și funcționează de luni până duminică între orele 09.00 și 21.00.

Gusturile și comportamentul de consum al românilor s-au schimbat foarte mult în bine, aceștia fiind tot mai preocupați de alimentație și tot mai dornici să consume produse realizate din ingrediente naturale și de o calitate ridicată. De aceea, având în vedere acest trend foarte puternic, intenționăm să dezvoltăm business-ul și pe segmentul de evenimente, atât corporate, cât și private, unde cererea pentru dulciuri și prăjituri sănătoase este ridicată.

Monica Pușcoiu, cofetar/pastry chef și co-fondator al cofetăriei artizanale Amond Cake Shop

Produsele Almond Cake Shop sunt realizate prin preparare termică de la 100 de grade Celsius până la 170 grade Celsius, în funcție de rețetă. Produsele sunt bazate pe făină de migdale, dar și făină de orez brun și alte ingrediente naturale din România și Belgia, printre care produse lactate cu grăsime de cel puțin 30%, unt cu grăsime de 82% și amestec de semințe și legume și fructe care permit eliminarea completă a zahărului din rețete. Datorită combinației de fructe, legume și făină de migdale, produsele pot fi consumate în orice moment al zilei, putând reprezenta chiar micul dejun, oferind o senzație de sațietate deplină.

“Făina de migdale este o comoară a nutriției, aducând savoare și textură fragedă prăjiturilor pe care le realizăm. Bogată în proteine și fibre, făina de migdale reprezintă o sursă naturală de energie. Consumatorii ar trebui să știe că prăjiturile cu cremă care au o dată de expirare mai mare de 2-3 zile nu sunt facute 100% din ingrediente naturale, dar iubitorii de dulce se pot bucura de un desert fără zahăr adăugat”, mai spune Pușcoiu.

Citeste si:
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă

Monica Pușcoiu, 38 de ani, are o expertiză solidă în domeniul cofetăriei, având studii de specialitate și dezvoltând un business de patiserie în 2020. Antreprenoarea își dorește să se ocupe în continuare de crearea rețetelor și preparea prăjiturilor.

Creată din dorința de a oferi deserturi sănătoase, cofetăria artizanală Almond Cake Shop aduce un concept nou pe piața din România, prin care sunt oferite prăjituri fără zahăr adăugat care pot fi consumate în orice moment al zilei. Cu o pasiune pentru deserturi de înaltă calitate și un angajament față de satisfacția clienților, Almond Cake Shop oferă o gamă variată de produse de patiserie și cofetărie, realizate cu măiestrie și atenție la detalii. Datorită expertizei și capcității de prroducție, Almond Cake Shop furnizează prăjituri și alte dulciuri sănătoase pentru evenimente corporate și evenimente private.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Loc nou cu dulciuri fără zahăr în București: o semifinalistă Chefi la cuțite a deschis cofetăria artizanală Almond Cake Shop