Lectură de un minut

24 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Lidl majorează salariile angajaților pentru a treia oară în 12 luni

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lidl a anunțat că va majora salariul orar pentru angajații din magazinele și depozitele sale până la 13,85 lire sterline (16,2 euro) în Londra și până la 13 lire sterline în restul țării începând cu luna martie, ceea ce, potrivit companiei, reprezintă cea mai mare creștere din sectorul supermarketurilor.

Sursa foto: Lidl

Filiala britanică a lanțului german de supermarketuri a precizat că această majorare - a treia în ultimele 12 luni - reprezintă o investiție de peste 37 de milioane de lire sterline (43,3 milioane de euro), scrie esm.com.

Lidl a precizat că noile sale tarife de intrare vor fi cu până la 17% mai mari decât salariul minim național, care va crește la 11,44 lire sterline pe oră începând cu luna aprilie pentru lucrătorii cu vârsta de peste 21 de ani.

În plus, discounterul va introduce o primă de sărbători legale de 2,00 lire sterline pe oră și va crește prima pentru turele de noapte la 3,50 lire sterline pe oră, extinzând totodată cu o oră intervalul de timp în care aceasta este plătibilă.

Sainsbury's, al doilea supermarket ca mărime din Marea Britanie, a declarat la începutul acestei luni că va crește salariile la 13,15 lire sterline pe oră în Londra și la 12 lire sterline pe oră în afara Londrei începând cu luna martie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl majorează salariile angajaților pentru a treia oară în 12 luni