Lectură de 2 minute

17 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Lidl deschide un nou magazin în Ploiești, cu o suprafață de vânzare de peste 1.300 de metri pătrați

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în Ploiești, județul Prahova, pe data de 17 februarie. Acesta este situat pe Strada Grădinari, Nr. 42 și dispune de stație de încărcare pentru automobilele electrice. Noul magazin Lidl din Ploiești are o suprafață de vânzare de peste 1.300 de metri pătrați. 

Unitatea dispune de peste 80 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Noul magazin Lidl de pe Strada Grădinari, Nr. 42 înlocuiește o unitate situată la aceeași adresă, care a fost închisă pe data de 21 februarie 2021, deoarece nu mai corespundea standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți. Noul magazin Lidl din Ploiești dispune de soluții și tehnologii moderne, printre care se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

În plus, noua unitate din Ploiești dispune de un acoperiș verde, care oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape 1 miliard de lei.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 10.000 de membri activi, care își desfășoară activitatea în toate județele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl deschide un nou magazin în Ploiești, cu o suprafață de vânzare de peste 1.300 de metri pătrați