Lectură de 2 minute

27 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Lidl a donat 20 de concentratoare de oxigen pentru spitalul județean din Botoșani, destinate îngrijrii pacienților cu Coronavirus

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Lidl a donat 20 de concentratoare de oxigen pentru spitalul județean Botoșani. Achiziția a fost realizată prin intermediul Fundației Mereu Aproape, în urma unei donații de 128.200 lei din partea retailerului, pentru a răspunde nevoii de aparatură specializată pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19, internați în Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

În total, 30 de concentratoare pentru oxigen au fost achiziționate prin intermediul Fundației Mereu Aproape, dintre care 20 prin intermediul unei donații de 128.200 lei din partea Lidl România. 18 dintre aparatele donate de Lidl au fost deja livrate, iar 2 urmează să sosească în cursul acestei săptămâni.

În contextul presiunii tot mai mari puse pe sistemul public de sănătate din cauza pandemiei de coronavirus, compania Lidl a donat 128.200 lei pentru achiziția a 20 de concentratoare de oxigen pentru unul dintre spitalele care se confruntă cu lipsa aparaturii specializate pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus - Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

Concentratoarele de oxigen sunt necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Utilizarea acestor aparate poate împiedica degradarea stării pacienților și preveni nevoia de intubare a acestora, o procedură foarte invazivă și dureroasă.

În luna martie, Lidl a sprijinit Fundația pentru SMURD și DSU pentru achiziționarea primei secții de terapie intensivă mobilă din România, unitate destinată tratării pacienților infectați cu noul tip de coronavirus și aflați în stare critică. Această secție mobilă poate fi deplasată oriunde în țară, crescând capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților. Totodată, în luna martie, împreună cu Kaufland România, compania a donat către Ministerul Sănătății 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal și faringian/ mediu transport viral, necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular pentru depistarea acestui virus.

La începutul pandemiei, în perioada martie – aprilie 2020, Lidl România a sprijinit rețeaua de Bănci pentru Alimente, donând peste 4 tone de produse alimentare, care au ajuns la persoane aflate în dificultate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.500 de magazine și mai mult de 150 de centre în 29 de țări la nivel mondial.

Citeste si:
Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli
Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl a donat 20 de concentratoare de oxigen pentru spitalul județean din Botoșani, destinate îngrijrii pacienților cu Coronavirus