Lectură de 2 minute

23 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Lego a dezvăluit primul prototip de cărămidă din plastic reciclat

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lego a dezvăluit un prototip de cărămidă din plastic reciclat, care folosește plastic PET provenind din sticle de unică folosință și este prima cărămidă realizată dintr-un material reciclabil care respectă cerințele stricte ale companiei cu privire la calitate și siguranță, potrivit unui comunicat de presă.

Peste 150 de persoane lucrează la identificarea soluțiilor durabile pentru produsele Lego. În ultimii trei ani, inginerii și specialiștii în știința materialelor au testat peste 250 de variante de materiale PET și sute de alte alternative din plastic.

Introducerea cărămizilor realizate din materiale reciclabile în cutiile Lego va mai dura însă. Echipa va continua să testeze și dezvolte formula PET, iar apoi va analiza dacă să dea startul fazei pilot a producției. Următoarea fază de testare este estimată să dureze cel puțin un an.

Materialul reciclat folosit pentru prototip provine de la furnizori din Statele Unite ale Americii și este certificat de FDA (US Food & Drug Administration) și EFSA (Autoritatea Europeană Pentru Siguranța Alimentară), care atestă conținutul și calitatea conținutului reciclat. În medie, dintr-o sticlă PET de 1L poate fi extrasă materie primă pentru zece cărămizi LEGO 2 x 4.

Folosirea materialelor durabile

Noua formulă aflată în curs de brevetare sporește rezistența materialelor PET, pentru a fi potrivite pentru cărămizile Lego. Procesul îmbină tehnologia adaptată de combinare a materialelor PET reciclate cu aditivi de întărire.

Prototipul de cărămidă din material reciclat reprezintă cel mai recent progres în dezvoltarea produselor Lego mai sustenabile. În 2020 compania a anunțat că renunță la plasticul de unică de folosință din cutiile folosite iar în 2018 au început să producă elemente din bio-polyethylene (bio-PE), realizate din trestie de zahăr din surse durabile.

Seturile LEGO includ elemente realizate din bio-PE, pentru piese mai mici și moi, precum copaci, crengi, frunze, sau accesorii pentru minifigurine. În momentul de față bio-PE nu poate fi folosit pentru realizarea elementelor tari, rezistente, precum emblematicele cărămizi Lego.

Grupul Lego va investi 400 milioane de dolari în curs de 3 ani, până în 2022, pentru a accelera obiectivul sustenabilității. Compania a fost fondată în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Produsele Lego sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume.

Citeste si:
2023, în piese de LEGO: cifrele înregistrate de companie anul trecut
2023, în piese de LEGO: cifrele înregistrate de companie anul trecut

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lego a dezvăluit primul prototip de cărămidă din plastic reciclat