Lectură de un minut

06 Dec 2023 - Știri și Noutăți

L'Oréal a cumpărat laboratoarele daneze Lactobio. Compania vrea să creeze o nouă generație de cosmetice

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul francez de produse cosmetice L'Oréal își consolidează astfel cercetările privind microbiomul aplicat la produsele cosmetice. Lactobio a fost înființată în 2017 și a dezvoltat o platformă de cercetare a microbiomului.  

Sursa foto: Unsplash

Gigantul francez al produselor cosmetice a achiziționat laboratorul danez Lactobio, specializat în cercetarea probioticelor și a microbiomului cu sediul la Copenhaga, a anunțat L'Oréal, potrivit modaes.com.

Scopul este de a completa divizia de cercetare avansată a companiei de cosmetice și de a accelera cercetarea microbiomului în materie de aplicare a produselor cosmetice, un domeniu în care L'Oréal lucrează de două decenii.

Scopul este de a "crea o nouă generație de produse cosmetice bazate pe inovații de ultimă oră în procesul de formulare pentru a oferi produse probiotice și postbiotice de precizie, bazate pe știință, cu noi niveluri de performanță", a precizat compania.

Douăzeci de centre de cercetare L'Oréal, în unsprezece țări

Lactobio a fost fondată în 2017 de Søren Kjærulff și Charlotte Vedel, care au dezvoltat o platformă proprie de descoperire a microbiomului și o metodă de screening pentru a selecta cele mai eficiente și mai sigure tulpini. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

L'Oréal deține douăzeci de centre de cercetare, în unsprezece țări, și are peste 4.000 de oameni de știință și 5.500 de profesioniști în domeniul tehnologiei și al tehnologiei digitale în departamentele sale de inovare. Grupul operează 37 de mărci și are o forță de muncă totală de 87.400 de persoane.

Compania a încheiat anul financiar 2022 (încheiat la 31 decembrie) cu o cifră de afaceri de 38,26 miliarde de euro, în creștere cu 18,5% față de anul precedent, datorită creșterii diviziei de îngrijire a pielii. Profitul a crescut cu 24,1%, până la 4.602,2 milioane de euro.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  L'Oréal a cumpărat laboratoarele daneze Lactobio. Compania vrea să creeze o nouă generație de cosmetice