Lectură de 2 minute

20 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Kellanova, producătorul Pringles, va închide două fabrici 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Kellanova plănuiește să închidă două fabrici și să facă alte schimbări, deoarece urmărește să își îmbunătățească lanțul de aprovizionare și să diminueze costurile. Închiderile fac parte din planul de reducere a costurilor al gigantului CPG, pe care l-a accelerat după ce și-a desprins activitatea în domeniul cerealelor în 2023. 

 

Sursa foto: Kellogg GXO

Producătorul de gustări a declarat săptămâna trecută, într-un document depus la Departamentul de Comerț și Finanțe (SEC), că intenționează să închidă fabrica de vafe Eggo din Rossville, Tennessee, în 2024 și să mute producția de alimente pentru micul dejun în alte facilități.

„Aceasta este o veste dificilă pentru angajații noștri și va duce la pierderea a 140 de locuri de muncă. Nu este niciodată ușor atunci când oamenii își pierd locurile de muncă. Ne-am angajat să ne ajutăm angajații cu resurse și sprijin", a răspuns Kellanova într-o declarație trimisă prin e-mail, citează fooddive.com.

Producătorul Pringles și Cheez-It intenționează, de asemenea, să își închidă fabrica din Manchester, Marea Britanie. Acesta a anunțat închiderea, care ar putea avea loc până în 2026, în cadrul apelului său privind rezultatele trimestriale de săptămâna trecută. Unitatea are 360 de angajați și produce cereale precum Corn Flakes și Rice Krispies.

Scăderi de 5% de la an la an

Kellogg a finalizat mult așteptata divizare în octombrie anul trecut, prin crearea Kellanova, afacerea sa cu gustări, și WK Kellogg Co, operațiunile sale nord-americane cu cereale. Kellanova continuă să se ocupe de segmentul internațional de cereale al Kellogg, în timp ce WK Kellogg Co gestionează segmentul nord-american de cereale.

Steve Cahillane, directorul general al Kellanova, a declarat în cadrul teleconferinței privind câștigurile că societatea va muta producția de la fabrica din Manchester în două facilități diferite din Marea Britanie. Kellanova a ales să închidă fabrica din cauza provocărilor cu care s-a confruntat de la începutul pandemiei în ceea ce privește creșterea eficienței, a spus el.

Decizia de a-și reorganiza operațiunile de produse congelate din SUA vine în contextul în care compania a înregistrat o scădere de 5% de la an la an a vânzărilor nete în această categorie în ultimul trimestru, a declarat compania în raportul său de profit. Per ansamblu, Kellanova a înregistrat o creștere de 8% a vânzărilor nete organice în 2023, comparativ cu anul precedent.

Citeste si:
Frații Pavăl deschid încă un magazin Dedeman cu o investiție totală de 19 milioane de euro
Frații Pavăl deschid încă un magazin Dedeman cu o investiție totală de 19 milioane de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kellanova, producătorul Pringles, va închide două fabrici