Lectură de 2 minute

13 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland România primește certificatul de sustenabilitate din partea CHEP

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Kaufland România primește certificatul de sustenabilitate din partea CHEP, care plasează lanțul de aprovizionare al companiei în topul celor mai sustenabile lanțuri de aprovizionare la nivel național. Retailerul intră în lanțul celor care fac o tranziție către economia circulară a industriei FMCG din România, potrivit unui comunicat de presă.

În 2020, Kaufland a reușit să diminueze emisiile de dioxid de carbon cu 1258,78 de tone, echivalentul a aproximativ 1.149.524 km parcurși cu camionul. Totodată, retailerul a redus deșeurile produse cu 103.764 kg, deșeul zilnic generat de aproximativ 79.734 de europeni. Certificatul de sustenabilitate CHEP atestă și protejarea pădurilor cu 1.087.742 dm³ sau aproximativ 1050 de copaci.

Acest rezultat a fost obținut în urma folosirii serviciilor CHEP de reutilizare prin închiriere a paleților pentru transportul produselor.

În perioada ianuarie – decembrie 2020, Kaufland a folosit un volum de peste 1.300.000 paleți CHEP și a realizat economii majore de resurse ale mediului. Astfel, emisiile de dioxid de carbon au fost reduse cu 56% comparativ cu utilizarea paleților albi, s-au folosit cu 72% mai puține reurse de lemn și au fost generate cu 77% mai puține deșeuri.

Utilizarea paleților albaștri CHEP în locul paleților albi clasici înseamnă, considerabil, mai puține resurse de lemn consumate sau emisii de CO2, respectiv de deșeuri generate.

Pentru acest certificat, calculele au fost efectuate prin metodologia RDC IS014044, în conformitate cu studiul european Life Cycle Analysis, prin compararea modelului sustenabil de reutilizare prin închiriere a paleților CHEP.

Life Cycle Analysis este o metodă de evaluare a impactului unui produs asupra mediului, pe parcursul ciclului său de viață.

Cu o expertiză de peste 60 de ani, CHEP oferă soluții de distribuire și reutilizare și pune la dispoziție un sistem de închiriere paleți, care își propune să facă lanțul logistic mai sustenabil și mai eficient. Sistemul CHEP de utilizare prin închiriere a paleților are la bază principiul fundamental al economiei circulare. Paleții sunt inspectați și reparați periodic, iar 100% din lemnul folosit pentru producerea lor provine din păduri sustenabile certificate.

Citeste si:
Nordic Group, investiții de 250.000 de euro în dotarea a două mari depozite cu panouri fotovoltaice moderne
Nordic Group, investiții de 250.000 de euro în dotarea a două mari depozite cu panouri fotovoltaice moderne

Kaufland România se implică constant în acțiuni de protejare a mediului înconjurător și și-a asumat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viața terestră, Acțiune climatică și Consumul și Producția Responsabile.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 144 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland România primește certificatul de sustenabilitate din partea CHEP