Lectură de un minut

10 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland România a obținut certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Kaufland România primește certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System ca urmare a faptului că retailerul a reușit să genereze în 2020 cu 3.389 mai puține tone de CO2 față de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.

Retailerul a introdus utilizarea lăzilor pliabile EPS penru transporul de legume și fructe, în locul ambalajelor de unică folosință din carton. Compania a reușit să reducă peste 3.000 de tone de CO2 care echivalează cu plantarea unei păduri de 564 de copaci și care ar genera oxigen suficient pentru aproximativ 2.000 de oameni.

Instrumentul de calcul pe baza căruia a fost emis certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon a fost dezvoltat de fundația Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) din Germania, aprobat anterior de institutul Fraunhofer IBP din Stuttgart.

Trecerea la ambalaje reutilizabile

În realizarea studiului a fost luată în calcul cuantificarea emisiilor de gaze cu efect de seră ale recipientelor din plastic pliabile reutilizabile și ale ambalajelor de carton de unică folosință și de a le compara ulterior. În plus, au fost luate în considerare și procesele implicate de-a lungul întregului lanț valoric al ambelor sisteme, pe baza performanței lor reale de transport.

Euro Pool System este principalul furnizor de logistică în domeniul ambalajelor reutilizabile în lanțul de aprovizionare european cu produse proaspete.

Kaufland, parte a grupului Schwarz, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Retailerul cu sediul în Germania deține 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 143 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland România a obținut certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon