Lectură de 2 minute

01 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Cumpărături sustenabile: Kaufland Germania testează serviciul de reumplere a recipientelor cu detergent

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul german Kaufland introduce opțiunea de a umple din nou recipiente pentru o gamă de produse de curățenie, de la brandul Love Nature, inovație implementată în parteneriat cu Henkel, scrie European Supermarket Magazine.

Kaufland și-a propus să diminueze folosirea de ambalaje de plastic la achiziția de detergenți. Primele recipiente care se vor refolosi sunt pentru produse ale brandului Love Nature. Inițial oferta va fi valabilă în filiale germane Berlin-Heinersdorf, Dallgow-Döberitz, Dresden-Striesen-West și Neckarsulm.

CITEȘTE despre Cum poti să reciclezi ambalajele cosmeticelor: în ce magazine poți returna recipientele produselor de beauty

Momentan propunerea se limitează la doar două tipuri de detergenți și săpun de vase. Acestea sunt organice, bazate pe plante și au fost testate pentru a se face asigurări că nu dăunează mediului.

Pentru prima achiziție, clienții vor trebui să ia o sticlă goală de la centrele plasate. Aceștia vor trebui să le umple la stațiile dedicate, să le cântărească și să le plătească apoi la ieșirea din locație. Totodată, recicpientul este reciclabil și realizat la rândul său din plastic reciclat. Pentru cumpărăturile viitoare, clienții pot veni cu aceleași sticle curățate pentru a le reumple și plăti doar pentru cantitatea dorită.

Kaufland și planurile de sustenabilitate

Decizia Kaufland vine în completarea promovării unor soluții mai prietenoase cu mediul, a declarat un reprezentat Kaufland. De altfel, încă din 2013, retailerul a început să elimine microplasticele și polimerii sintetici non-biodegradabili din produsele marcă proprie. Compania a implementat mai multe soluții menite să reducă folosirea plasticului: reducerea plasticului în ambalaje, introducerea pungilor de prospețime pentru fructe și legume, capace reutilizabile pentru lactate, folosirea de sticle din plastic reciclat.

Planul este ca până în 2025 toate ambalajele produselor de brand propriu să fie doar din materiale reciclabile și să se vină constant cu opțiuni sustenabile.

AFLĂ mai multe despre cum Kaufland a fost desemnată cea mai sustenabilă companie din România.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

sursa foto: Kaufland/ comunicat de presă

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cumpărături sustenabile: Kaufland Germania testează serviciul de reumplere a recipientelor cu detergent