Lectură de 3 minute

25 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland începe un nou program agricol, prin care va colabora cu 237 de fermieri și producători mici din România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kaufland inițiază un nou program agricol în parteneriat cu Cooperativa Țara mea, prin care va colabora cu 237 de fermieri și producători mici din România, urmând să colecteze peste 9.000 de tone de fructe și legume.

Pentru acest proiect, Kaufland va colabora cu 237 de fermieri și producători mici de pe teritoriul întregii țări, înscriși în Cooperativa Țara mea, și va colecta de la aceștia peste 9.000 de tone de fructe și legume. Programul se desfășoară în sezonul de legume și fructe din România, în perioada mai - octombrie 2021, cu posibilitatea de a fi extins pe termen mai lung.

Produsele micilor fermieri din program sunt certificate internațional pentru calitate și siguranță (Global G.A.P.), respectă standardele de prospețime Kaufland și se vor găsi la raionul de legume-fructe începând chiar din lunile mai-iunie. În sezon, sortimentul de legume și fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse românești.

Toți producătorii implicați în program îndeplinesc următoarele cerințe:

 • Sunt certificați Global G.A.P. sau urmează să obțină certificarea;

 • Au disponibile cantitățile necesare de fructe și legume agreate, ce pot fi planificate în avans;

 • Sunt producători români individuali sau fac parte dintr-o cooperativă;

 • Au capacitate de prelucrare sau ambalare a produselor;

  Citeste si:
  Prada și adidas prezintă prima colaborare de lux din istorie dedicată ghetelor de fotbal
  Prada și adidas prezintă prima colaborare de lux din istorie dedicată ghetelor de fotbal
 • Dispun de capacitate de răcire sau pre-răcire a produselor;

 • Au capacitate logistică către depozitele centrale;

 • Dispun de capacitare de stocare adecvată, dacă este necesar.

 • Se angajează să respecte criteriile de calitate și prospețime ale Kaufland România;

Kaufland și Cooperativa Țara mea

Producătorii mici și mijlocii care îndeplinesc aceste cerințe pot să se alăture programului, prin înscrierea în Cooperativa Țara mea.

Pentru anul 2021, în faza inițială a programului, au fost incluse cinci articole principale, iar planul pentru anul următor constă în mărirea cantităților și diversificarea portofoliului de produse.

Cantitățile menționate reprezintă aproximativ 30% din cantitatea necesară de produse pe sezon, iar pentru restul articolelor se colaborează cu alți furnizori locali. Suprafața contractată în program este de circla 150 hectare.

,,Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susținere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluții noi să îi susținem să se dezvolte. Cei care aleg să îi sprijine au numai de câștigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă și dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului. Cooperativa este cea mai sigură formă de asociere pentru micii producători care vor să crească și noi suntem aici să îi susținem”, declară Valer Hancaș, director de comunicare și corporate affairs Kaufland România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 142 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland începe un nou program agricol, prin care va colabora cu 237 de fermieri și producători mici din România