Lectură de 2 minute

02 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Karcher va deschide încă o fabrică în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pe 30 iunie, a fost prezentat proiectul de construcție a celei de-a treia fabrici CER Cleaning Equipment, filiala de producție din România a Grupului Karcher. Noua clădire se va alătura celor două fabricii construite în anul 2016 și 2021 și reprezintă succesul și creșterea continuă a CER Cleaning Equipment în industria de producție. 

Sursa foto: Cosmin Petrescu/ Facebook

Compania CER Cleaning Equipment, care operează producţia Kärcher în România, va produce mașini de frecat pardoseli în cea de-a treia fabrică din Curtea de Argeș.

”În 2016 începea primul proiect CER 1, iar după 4 ani începea producția la CER 2, cea mai eficientă fabrică din grupul Karcher cu vânzări de peste 200 milioane de lei anual”, notează Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, pe pagina sa de Facebook.

În cele două fabrici Karcher din țară lucrează peste 1.400 oameni, în prezent.

Investiția în creșterea capacității noastre de producție prin adăugarea a încă 15.000 mp la prima noastră fabrică reprezintă un pas major în dezvoltarea afacerii Karcher la Curtea de Argeș. În primul rând, avem șansa de a intra într-un nou domeniu al aparatelor pentru curățat: mașinile profesionale de frecat pardoseli. Este un domeniu în care grupul își consolidează o poziție importantă în piață și suntem bucuroși că echipa noastră are șansa să contribuie la dezvoltarea acestuia. În al doilea rând, ne propunem ca în această nouă hală de producție să începem fabricația unor componente de aspiratoare pe care astăzi le cumpărăm de la furnizori externi. În felul acesta, vom putea să adăugăm mai multă performanță produselor noastre și să putem reacționa rapid la modificările apărute pe piață.

Ion Bican, Director General CER Cleaning Equipment

Kärcher furnizează o gamă extinsă pentru orice aplicaţie de curățenie, atât din domeniul casnic cât și din cel profesional. Compania de familie are 14.400 de angajați în 80 de țări și 130 de reprezentanțe. Peste 50.000 de centre de service din toate țările asigură aprovizionarea continuă și completă a clienților din întreaga lume. În 2021, Kärcher a realizat cele mai mari vânzări din istoria sa, 3,092 miliarde de euro. Kärcher este prezent în România din 2008, are 111 angajaţi, 8 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați.

Citeste si:
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Karcher va deschide încă o fabrică în România