Lectură de 2 minute

04 Feb 2021 - Știri și Noutăți

JYSK introduce ambalaje din materiale regenerabile și elimină anual 27 milioane de pungi de plastic

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

JYSK anunță că va schimba ambalajele lenjeriilor de pat și ceașafurilor, înlocuind pungile de pastic cu benzi de hârtie certificată FSC. Această schimbare va duce la eliminarea a 27 de milioane de pungi de plastic pe an și face parte din eforturile de sustenabilitate ale retailerului.

O bandă de hârtie va înlocui pungile în care erau ambalate produsele. Primele produse ambalate astfel se află deja în magazinele JYSK, iar în perioada de tranziție vor fi comercializate alături de cele aflate în ambalaje vechi, până când cele vechi vor fi vândute.

Sustenabilitatea este o parte importantă a strategiei JYSK. Compania și-a propus să folosească ambalaje mai sustenabile, ușor de reciclat, realizate din din materiale regenerabile. Prin inițiativa de a introduce ambalaje noi pentru lenjerii de pat și cearșafuri, Pungile de plastic au fost eliminate cu totul din ambalajul acestor produse. Astfel, anual vor fi eliminate 27 de milioane de pungi de plastic din ambalajele lenjeriilor de pat și cearșafurilor vândute de JYSK și în mediu nu vor mai ajunge 475 de tone de plastic.

“27 de milioane de pungi reprezintă o cantitate uriașă. Ne ajută să reducem amprenta de carbon și le oferă clienților noștri posibilitatea de a recicla cu ușurință ambalajul produsului cumpărat. Dacă am mototoli cele 27 de milioane de pungi de plastic pe care le eliminăm și le-am pune într-un magazin JYSK de aproximativ 1200 mp, pungile ar umple magazinul de la nivelul podelei, până deasupra capului”, spune Sam Harrington, Sustainability Manager la JYSK.

Noul sortiment de ambalaj JYSK, ușor de reciclat

Noul ambalaj este realizat din material certificat FSCTM (FSCTM N001715). FSCTM este prescurtarea de la Forest Stewardship CouncilTM. Aceasta este o organizație non-profit și un sistem de etichetare a lemnului și hârtiei provenite din silvicultură sustenabilă, unde viața plantelor și a animalelor este luată în considerare. Eticheta FSC atestă faptul că silvicultura se face cu responsabilitate față de mediu, responsabilitate socială și economică.

Anul trecut, JYSK s-a angajat să folosească doar lemn sustenabil, pentru ca până la finalul anului 2024 tot lemnul folosit în produsele JYSK să fie certificat FSC.

“Acesta este un proiect la care am lucrat în ultimii ani, timp în care am încercat mai multe modele de ambalaje. Strategia noastră a fost să găsim un design de ambalaj sustenabil și de calitate pentru lenjerii de pat și cearșafuri. Sunt foarte mulțumită de rezultat”, spune Kathrine Møller Vinther, Category Manager Bed linen & Sheets JYSK.

Noul ambalaj este ușor de reciclat pentru clienți, acasă. Ambalajul de hârtie poate fi colectat selectiv în coșul destinat hârtiei și cartonului, în comparație cu pungile folosite înainte, care nu puteau fi reciclate cu ușurință de către persoane în locuință.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: JYSK deschide două magazine noi și ajunge la 140 de unități în România
Două dintr-o lovitură: JYSK deschide două magazine noi și ajunge la 140 de unități în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK introduce ambalaje din materiale regenerabile și elimină anual 27 milioane de pungi de plastic