Lectură de 3 minute

06 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Johnnie Walker introduce pahare reutilizabile din plastic 100% reciclabil, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale din România

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Johnnie Walker, brand de whisky scoțian din lume, a lansat un program pilot în România în cadrul căruia va produce și distribui pahare reutilizabile de 330 ml din plastic 100% reciclabil, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale până în iulie 2023. Proiectul este gestionat de PPD Global România, unic distribuitor Diageo în România. Proiectul  își propune reducerea cantității de deșeuri și este dezvoltat în cadrul planului de acțiune pe zece ani al Diageo pentru sustenabilitate - Society 2030: Spirit of Progress.

Sursa foto: Johnnie Walker

Potrivit statisticilor Johnnie Walker, 14.000 de pahare reutilizabile realizate din material 100% reciclabil vor înlocui 180.000 de pahare de hârtie din carton în următorii 3 ani. Acesta este un important pas înainte pentru Johnnie Walker, care folosește deja pahare de unică folosință din hârtie/carton.

Brandul intenționează să facă tranziția către instrumente mai ecologice, cum ar fi paharele cu utilizare multiplă din material 100% reciclabil și să se afle în avangarda eforturilor de atingere a sustenabilității.

Paharele reutilizabile vor avea un depozit de 2 euro prima dată când un consumator va cumpăra o băutură, iar aceasta va fi returnată la finalul evenimentului. Paharele vor fi distribuite la 28 de evenimente muzicale sub marca Cyclic și Teddy Bear, dintre care 12 programate până la sfârșitul anului.

Proiectul pilot pe care l-am lansat în premieră în România marchează importanța pe care o acordăm pieței locale. Primele rezultate sunt disponibile, iar vestea bună este că depășesc așteptările noastre inițiale.

Roxana Moisa, Customer activation manager, Romania, Cyprus &Moldova, Diageo

''În medie, avem 3 pahare folosite de un consumator la un eveniment și estimăm că aproximativ 20.000 de persoane vor fi prezente la cele 28 de evenimente acoperite de acest program, din iulie 2022 până în iulie 2023. Toți acești oameni ar fi folosit 60.000 de pahare și, trecând la reutilizabile, vor folosi doar aprox. 14.000 de pahare. Planul nostru se întinde pe 3 ani, după care vom recicla aceste pahare. Am distribuit deja 7.560 de pahare și 329 de consumatori au decis să le păstreze, ceea ce depășește planurile noastre inițiale. Deci, deși abia a început, acesta este deja un proiect de succes’’, a declarat Răzvan Tucaliuc, Customer Marketing Director, PPD Global Romania, unicul distribuitor Diageo în România.

Oamenii de știință au avertizat în ultimii ani că paharele de hârtie s-ar putea transforma într-o problemă de mediu, deoarece rata de reciclare rămâne scăzută. De exemplu, un raport al Comitetului de Audit de Mediu al Camerei Comunelor din Marea Britanie a constatat că doar unul din 400 de pahare de carton din Marea Britanie a fost reciclat, majoritatea ajungând în general la groapa de gunoi.

Citeste si:
Premieră pe piața de retail din România: parteneriat între Profi și Auchan
Premieră pe piața de retail din România: parteneriat între Profi și Auchan

Potrivit datelor Comisiei Europene, România este printre ultimele țări din UE când vine vorba de reciclarea ambalajelor. Astfel, obiectivul de a recicla 55 % din deșeurile de ambalaje impus de Directiva 94/62/CE nu a fost îndeplinit de România, care a fost una dintre cele 4 țări UE ce nu au atins acest prag.

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Johnnie Walker introduce pahare reutilizabile din plastic 100% reciclabil, pentru a acoperi 28 de evenimente muzicale din România