Lectură de 2 minute

15 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Fondul Bezos Earth Fund, înființat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat înființarea Bezos Centers for Sustainable Protein, ca parte a angajamentului său pentru transformarea alimentelor.

Sursa foto: Sursa foto: Victoria Shes / Unsplash

Aproximativ 60 de milioane de dolari (55,1 milioane de euro) vor fi investite inițial, ca parte a unui angajament mai amplu de 1 miliard de dolari al Fondului pentru transformarea sistemelor alimentare din lume.

Centrele, a căror locație nu a fost încă dezvăluită, vor încerca să reducă costurile, să crească calitatea și să stimuleze beneficiile nutriționale ale proteinelor alternative prin utilizarea științei și tehnologiei, notează ESM.

În prezent, producția, la scară largă, de produse proteice sustenabile, fie că sunt pe bază de plante, fermentate sau cultivate, implică costuri ridicate, iar produsele rezultate sunt adesea de "calitate limitată", a adăugat acesta.

În plus, Fondul consideră că există "oportunități enorme" de îmbunătățire a texturii și aromei acestor alimente prin inovare în domeniul biologiei și ingineriei celulare.

Anunțând lansarea Centrelor pentru proteine durabile, vicepreședintele Bezos Earth Fund, Lauren Sánchez, a declarat: "Trebuie să hrănim 10 miliarde de oameni cu alimente sănătoase și durabile pe parcursul acestui secol, protejând în același timp planeta noastră. Putem face acest lucru și va fi nevoie de o tonă de inovații.”


Producție alimentară durabilă

Lansarea se bazează pe un angajament existent al Fondului de a sprijini fermierii și de a extinde producția alimentară durabilă, inclusiv prin reducerea metanului din industria zootehnică și inovarea în gestionarea pășunilor, astfel încât să nu încurajeze defrișările.

Potrivit Fondului Bezos pentru Pământ, realizarea unui sistem alimentar mai sustenabil necesită transformarea atât a practicilor de producție, cât și a celor de consum. Având în vedere că proiecțiile indică o creștere cu 50% a consumului de alimente până în 2050, ca urmare a creșterii populației și a veniturilor, emisiile provenite din producția de alimente trebuie să scadă cu 60%, iar presiunea asupra ecosistemelor forestiere esențiale trebuie atenuată.

Citeste si:
Amazon va începe să vândă mașini pe platforma sa
Amazon va începe să vândă mașini pe platforma sa

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative