Lectură de 2 minute

31 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Iulius Mall Suceava investește 40 de milioane de euro în extindere, iar suma totală va ajunge la 110 milioane de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Iulius Mall va avea o suprafață de 65.000 de metri pătrați, după extinderea cu încă 14.000 de metri pătrați și își adaugă în portofoliu noi branduri fashion în premieră regională, restaurante cu terase în aer liber, facilități pentru timpul liber, servicii și o zonă de parc. În plus, centrul comercial își extinde parcarea până la un total de 2.150 de locuri.

Extinderea va avea o suprafață de 14.000 de metri pătrați închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat și cu mall-ul. Alți 10.000 metri pătrați existenți din Iulius Mall Suceava vor fi reconfigurați și reamenajați.

În prezent, inițiativa este în stadiu de obținere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcție este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiției va fi la sfârșitul anului 2023.

Iulius are o prezență de peste 13 ani în Suceava, timp în care a devenit o destinație de shopping, relaxare și distracție, cu peste 10 milioane de vizite anual, din întreaga regiune.

„Sunt 13 ani de când întreaga regiune de nord a țării găsește în Iulius Mall Suceava o destinație pentru întreaga familie, un loc de întâlnire, socializare, distracție, dar și unul unde să îți faci cumpărăturile și unde găsești servicii cotidiene, a declarat Eduard Marcu, shopping center manager Iulius Mall Suceava.

Iulius Mall Suceava adaugă noi branduri în portofoliu

Extinderea va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaționale, adus în regiune, locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde și servicii medicale, într-un spațiu individual.

Noua dezvoltare va integra și o zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 metri pătrați. Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale și conexiunile rutiere. La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spații de garare, precum și noi facilități pentru transportul electric, alternativ și cel public.

Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafață de 51.500 mp și oferă un mix complet de retail și entertainment: peste 200 de magazine, branduri internaționale şi naționale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul țării, cu opt săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier, numeroase opțiuni de relaxare și distracție, multiple servicii și birouri ale instituțiilor publice.

Citeste si:
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial

Destinația de shopping și recreere atrage anual aproximativ 10 milioane de vizitatori, inclusiv din județele învecinate și chiar de peste graniță. Din 2017, Iulius Mall Suceava este deținut în procente de 50% - 50% de companiile IULIUS și Atterbury Europe.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Iulius Mall Suceava investește 40 de milioane de euro în extindere, iar suma totală va ajunge la 110 milioane de euro