Lectură de 2 minute

07 Aug 2023 - Știri și Noutăți

iPhone 15: Data de lansare, prețul, modele și tot ce credem că știm despre ele

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Mai sunt câteva luni până la lansarea sa, dar zvonurile despre un iPhone 15 circulă deja și ne dau indicii despre ceea ce am putea găsi la începutul lunii septembrie. La fel de mult așteptată ca și predecesorul său, această nouă familie de iPhone-uri se întrezărește deja la orizont. Iată ce știm despre acest model din cele mai fiabile surse  de informații.

 

Sursa foto: Unsplash

În momentul de față, ceea ce cunoaștem în privința aspectului iPhone 15 conform zvonurilor se referă la un design care ar arăta destul de asemănător cu cel al iPhone 14, deși cu marginile din spate mai rotunjite. Acest lucru ar putea permite, poate, o prindere mai confortabilă atunci când folosiți telefonul fără carcasă. Alte indicii vizează, de asemenea, modificări care să facă telefonul să semene mai mult cu un Apple Watch, cu margini chiar mai subțiri decât cele ale iPhone 14s, notează applesfera.com.

Când va fi lansat iPhone 15?

Se așteaptă ca iPhone 15 să fie prezentat în cadrul unui eveniment Apple în primele săptămâni din septembrie 2023, urmând să fie lansat una sau două săptămâni mai târziu. Un magazin din Marea Britanie le-a cerut deja angajaților săi să nu-și ia concediu de odihnă între 15 septembrie și 7 octombrie 2023.

Deocamdată, se zvonește că faza de producție a acestui iPhone 15 a început deja. Se pare că va exista o serie record de unități în primele săptămâni de la lansare, deși este așteptată o posibilă amânare până în octombrie.

Care va fi prețul iPhone 15?

Este încă prea devreme pentru a face estimări de preț, dar dacă inflația rămâne neschimbată și valoarea dolarului față de euro rămâne neschimbată, ar trebui să ne așteptăm la prețuri similare cu cele ale iPhone 14 sau chiar mai mari. De asemenea, s-ar putea ca euro să recupereze putere, criza cu Ucraina să se atenueze și atunci prețurile vor scădea puțin.

Un semn că este posibil ca prețurile să crească este ceea ce a declarat recent Tim Cook, CEO-ul Apple, la o conferință de presă privind rezultatele financiare: potrivit acestuia, mai există încă loc pentru noi creșteri de prețuri, deoarece cererea de telefoane de înaltă calitate este încă foarte mare.

Aspect, design și materiale

  • Gama "Pro" ar putea deveni puțin mai diferită față de iPhone 15s standard. O altă tendință care ar putea ajuta în acest sens este că iPhone 15 Pro Max ar putea fi redenumit iPhone 15 Ultra.
  • Pentru prima dată, modelele non-Pro vor avea, de asemenea, sticlă tratată pe spate.
  • Acest iPhone 15 ar putea fi primul care nu va include un slot fizic pentru cartela SIM în majoritatea țărilor europene.
  • Au existat zvonuri despre posibilitatea unor butoane tactile, dar se pare că acest lucru va fi preluat în cele din urmă pe iPhone 16 și nu pe iPhone 15s.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  iPhone 15: Data de lansare, prețul, modele și tot ce credem că știm despre ele