Lectură de 2 minute

25 Sep 2023 - Știri și Noutăți

iPhone 15 a ajuns pe rafturile din întreaga lume. Iată ce trebuie să știi

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Linia iPhone 15 de la Apple a ajuns vineri în magazine, iar oamenii au așteptat la cozi lungi în China, Europa și SUA pentru a fi printre primii care să pună mâna pe unul dintre smartphone-urile de ultimă generație ale companiei.

Sursa foto: Unsplash

Înainte de ziua lansării, analiștii de la firme precum Wedbush Securities au raportat că precomenzile pentru iPhone 15 au fost mult mai puternice decât se așteptau inițial, cu o cerere mare pentru ofertele premium iPhone 15 Pro, în special Pro Max. Timpii de livrare și de expediere s-au mutat de la sfârșitul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie pentru diverse modele Pro, relatează CNN.com.

Noile iPhone-uri vin în contextul în care vânzările Apple au scăzut luna trecută pentru al treilea trimestru consecutiv. Veniturile iPhone au ajuns la 39,7 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv, marcând un declin de aproximativ 2% de la an la an, pe măsură ce oamenii își actualizează dispozitivele mai rar.

Potrivit estimărilor Wedbush, aproximativ 250 de milioane de iPhone-uri nu au fost actualizate de mai bine de patru ani. Progresele aduse procesorului și sistemului de camere foto, împreună cu reducerile oferite de operatorii de telefonie mobilă, ar putea fi un motiv mai mult decât suficient pentru ca oamenii să facă în cele din urmă un upgrade în acest an.

Cu ce schimbări vine ultimul model iPhone

Cele mai recente iPhone-uri sunt pline de schimbări subtile, dar semnificative în materie de design.

  • Pentru început, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max dispun acum de o carcasă din titan, ceea ce permite ca designul să fie mai subțire și mai subțire decât înainte.
  • Modelul iPhone 15 include, de asemenea, un cip Ultra-Wideband pentru a alimenta o serie de funcții noi, inclusiv una care facilitează găsirea prietenilor care își împărtășesc locația în zone aglomerate.
  • iPhone 15 este disponibil în 5 culori (alb, negru, roz, verde și galben) și în două dimensiuni: Un ecran de 6,1 inci pentru iPhone 15 și 6,7 inci pentru iPhone 15 Pro.
  • Poate că cea mai mare schimbare care vine pentru modelele iPhone 15 este faptul că acestea vor folosi de acum înainte un cablu de încărcare USB-C, punând capăt unei perioade de 11 ani în care Apple a folosit cablul de încărcare proprietar Lightning.

Prețul unui iPhone 15 Pro începe de la 1.099 de dolari, iar iPhone 15 Pro Max începe de la 1.199 de dolari. iPhone-urile de bază ale Apple, iPhone 15 și iPhone 15 Plus, costă 799 de dolari și, respectiv, 899 de dolari.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  iPhone 15 a ajuns pe rafturile din întreaga lume. Iată ce trebuie să știi