Lectură de 3 minute

04 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Interagroaliment, producătorul cartofilor pentru chipsurile Lay's, primește finanțare de 18 milioane lei de la EximBank

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul producției agricole integrate din Moldova. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

Interagroaliment SRL este liderul grupului de firme Grup Șerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie – cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

Activitatea companiei a fost afectată de declanșarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HoReCa, blocaje pe lanțul de aprovizionare, precum și sincope în onorarea obligațiilor de către parteneri.

De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor și restanțele înregistrate în acordarea de subvenții, dar și prelungirea termenelor de plată din partea clienților au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Pandemia ne-a forțat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăților, toți colegii și partenerii noștri, s-au mobilizat să ieșim cu bine din această încercare. (...)

În ceea ce ne privește, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiții bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare”, a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.

Interagroaliment, producătorul cartofilor pentru chipsurile Lay's

Compania a fost înființată în 1994 având ca principală activitate producere pâinii și a produselor de panificație. Ulterior, activitatea s-a extins și diversificat, compania desfășurând activități de comerț cu cereale și agricultură.

Comerțul cu cereale și legume reperezintă activitatea principală, compania deținând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele șapte baze din județele Bacău, Iași și Vaslui. În ceea ce privește activitatea agricolă, Interagroaliment exploatează o suprafață de peste 13.000 de hectare.

Citeste si:
EURO GRAIN EXCHANGE: 2 zile de oportunități de Networking de neegalat, cu o Agendă și o Expoziție de top
EURO GRAIN EXCHANGE: 2 zile de oportunități de Networking de neegalat, cu o Agendă și o Expoziție de top

În anul 2020 Interagroaliment a făcut trecerea la cultura de legume și a cultivat 240 de hectare de cartofi de consum și chips. Cartofii de consum sunt livrați către PepsiCo Romania/deținătorul mărcii de chips-uri Lay's și către lanțurile de retail sau micilor en-gross-isti.

Compania a dezvoltat un sistem de irigații pentru 600 de hectare și intenționează să extindă capacitățile de irigare, în paralel concentrându-se pe dezvoltarea legumicolă în rotație: cartofi, cereale și alte legume inclusiv sfeclă de zahăr.

Societatea, care avea la finalele anului 2019 aproape 100 de angajați și afaceri de circa 220 mil. lei, este parte a Grup Șerban Holding, grup de firme dezvoltat de antre­prenorul Nicolae Şerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 milioane de euro în 2020.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. I

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Interagroaliment, producătorul cartofilor pentru chipsurile Lay's, primește finanțare de 18 milioane lei de la EximBank