Lectură de un minut

11 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Instanța a hotărât: Puma a pierdut procesul împotriva vedetei pop Rihanna

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania de articole sportive Puma a pierdut un proces de brevetare intentat în cazul unui pantof sport conceput de Rihanna. Acest lucru este conform unui comunicat de presă al Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Sursa foto: Fenty&Puma

Compania olandeză Handelsmaatschappij J. Van Hilst (HJVH), distribuitor al Puma, a vrut să breveteze designul modelului "Avanti trainer" în 2016. Judecătorii au decis atunci că Rihanna, director de creație în 2014, purta deja acest model înainte ca firma să dorească să-l înregistreze. După această decizie, Puma însăși s-a adresat instanțelor europene, notează Fashionunited.uk.

Instanța a folosit în acest caz fotografii de pe contul de Instagram al Rihannei 'badgalriri'. Rihanna poate fi văzută purtând pantofii la mijlocul lunii decembrie 2014, înainte ca Puma să încerce să înregistreze modelul.

Deși HJVH a susținut că "nimeni nu era interesat" de pantofii Rihannei, judecătorii văd lucrurile altfel. În comunicatul de presă al instanței europene se precizează că "fanii și industria modei" erau deja interesați de modelul purtat de Rihanna.

"În decembrie 2014, Rihanna era o vedetă pop de renume mondial", se arată în comunicat. Designul pe care Puma a încercat să îl înregistreze a fost declarat acum nevalid de Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Puma încă mai poate face apel.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Instanța a hotărât: Puma a pierdut procesul împotriva vedetei pop Rihanna