Lectură de 2 minute

31 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Inditex, proprietarul Zara, Bershka și Massimo Dutti, își închide o parte din fabrici

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Multinaționala spaniolă de modă Inditex Group, compania mamă a unui portofoliu de mărci precum lanțurile Zara, Bershka și Massimo Dutti, a confirmat că este în curs de a încheia colaborarea cu fabricile din Birmania.

 

Sursa foto: Unsplash

În acest sens, un oficial al multinaționalei spaniole de modă a confirmat că firma face deja progrese în ceea ce privește implementarea unei ieșiri treptate a grupului din Birmania, potrivit fashionunite.es.

Planul detaliat, despre care nu au fost oferite mai multe informații sau date, ar urma să culmineze cu desființarea fabricilor birmane din cadrul lanțului de aprovizionare al multinaționalei spaniole de modă.

Astfel, conducerea Inditex se îndreaptă progresiv către o reducere tot mai mare a numărului de fabrici birmane din rândul furnizorilor companiei. Toate acestea, în contextul unei prezențe greu de evaluat, având în vedere că Inditex nu oferă date detaliate privind lista sa completă de furnizori.

Aceste fabrici, la încheierea ultimului său exercițiu financiar 2022, și după cum se menționează în Raportul anual al Inditex pentru acel an, însumau un total de 1 729 de furnizori. De asemenea, doar 332 dintre furnizorii companiei se aflau în interiorul granițelor Uniunii Europene, în timp ce 955 erau localizați în diferite țări din Asia, potrivit aceluiași raport.

Urmarea indicațiilor oferite de IndstriALL

Deși abia acum un purtător de cuvânt al companiei a confirmat public intențiile Inditex de a se retrage complet din Birmania. Aceasta era o măsură pe care conducerea o anunțase deja în raportul inițiativei sale "Worker at the Centre", publicat cu ocazia prezentării rezultatelor anuale pentru exercițiul financiar 2022.

Un document care analizează strategia de management pe care multinaționalele o practică în lanțul lor de aprovizionare, preluând o serie de responsabilități, ar fi determinat conducerea Inditex să își asume strategia sfătuită de IndstruiAll.

Astfel, multinaționalele vor putea iniția o ieșire "responsabilă" din Birmania, după ce aceeași federație sindicală a sfătuit aplicarea de sancțiuni economice asupra țării, ca răspuns la încălcarea drepturilor și libertăților practicate de la lovitura de stat militară care a avut loc în pe data de 1 februarie 2021.

Citeste si:
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex, proprietarul Zara, Bershka și Massimo Dutti, își închide o parte din fabrici