Lectură de 2 minute

19 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Încep înscrierile pentru a doua rundă a programului ,,Rabla pentru electrocasnice'', iar bugetul alocat este de 34 de milioane de lei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Începe a doua sesiune a programului ,,Rabla pentru electrocasnice''. Persoanele fizice se pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro, până pe 25 noiembrie. Bugetul alocat acestui program în 2021 este de 75 de milioane de lei, din care după prima sesiune a rămas o sumă de 34 de milioane de lei care va fi pusă acum la dispoziția cetățenilor, a transmis ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Cei care au deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să-și creeze alt cont, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola setată anterior.

Cea de-a doua ediție de anul acesta a programului se va desfășura la fel ca prima, etapizat.

În prima etapă (între 26 noiembrie, ora 10 – 2 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru achiziționarea mașinilor de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasă energetică C, mașinilor de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor având cel puțin noua clasă energetică E.

În a doua etapă (între 3 decembrie, ora 10 – 9 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizioare având cel puțin noua clasă energetică G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

În a treia etapă (între 10 decembrie, ora 10 – 16 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

,,Îi încurajez pe cetățeni să profite de această oportunitate și să-și înlocuiască echipamentele electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, crescând astfel eficiența energetică a locuințelor. Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu vin în sprijinul oamenilor în această privință cu noua sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice'', a transmis ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Citeste si:
Promoții de aproximativ 10 milioane de euro date de retaileri, în 2023: apartamente și mașini, cele mai scumpe premii
Promoții de aproximativ 10 milioane de euro date de retaileri, în 2023: apartamente și mașini, cele mai scumpe premii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încep înscrierile pentru a doua rundă a programului ,,Rabla pentru electrocasnice'', iar bugetul alocat este de 34 de milioane de lei