Lectură de 3 minute

13 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Încă un retailer a instalat sisteme de reciclare a PET-urilor. Câți bani vor primi clienții pentru fiecare ambalaj reciclat  

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În anticiparea viitorului sistem de garanție-returnare, Auchan a instalat aparate tip RVM și va oferi 0,5 lei sub formă de voucher de fidelitate, pentru fiecare ambalaj reciclat în magazinele sale până la 31 mai. 

 

Sursa foto: unsplash

Din 18 aprilie, clienții sunt încurajați să aducă ambalajele din PET, sticlă și aluminiu utilizate cu ocazia sărbătorilor pascale, la punctele de colectare – reciclare dotate cu automate din 37 magazine Auchan.

În continuarea acțiunilor de sustenabilitate și pentru a încuraja un comportament responsabil în rândul consumatorilor, Auchan a amenajat în parcările magazinelor sale sau în incinta acestora puncte de colectare în care clienții pot recicla trei tipuri de ambalaje: PET-uri, doze de aluminiu și sticle din sticlă.

Pentru fiecare ambalaj reciclat până la 31 mai 2023, clienții vor fi recompensați cu un voucher în valoare de 0,5 lei acordat exclusiv în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

Punctele de reciclare sunt deja disponibile în 37 de magazine, mai precis în 25 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și 7 magazine de proximitate MyAuchan din București (AFI Cotroceni, Berceni, Vitan, Crângași, Drumul Taberei, Luica, Obor, Liberty, La Strada, Alexandriei, Banu Manta, Otopeni) și din țară, astfel:

  • Timișoara (Iulius Mall, Nord, Calea Șagului, Buziașului), Craiova (Electroputere, Craiovița, Universitaria),
  • Constanța (Nord și Sud), Brașov (Coresi, Vest),
  • Pitești Găvana, Bacău, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureș (Sud, Nord),
  • Oradea, Cluj (Iulius, Iris, Vivido, Rosetti, Turda), Galați și Ploiești.

Instalările de aparate pentru colectare selectivă de tip RVM (reverse vending machine) continuă și în celelalte magazine în perioada următoare.

Clienții sunt încurajați să aducă ambalajele la Auchan, începând cu data de 18 aprilie, după sărbătorile de Paște, iar pentru contribuția lor activă la reducerea poluării cu ambalaje, vor fi răsplăți cu vouchere de fidelitate.

Care sunt pașii corecți în procesul de reciclare a ambalajelor și cum se obține recompensa

Citeste si:
Feliciu Paraschiv, Paco Supermarket: Problemele create de SGR în piața de retail ajung în prețul plătit de consumator 
Feliciu Paraschiv, Paco Supermarket: Problemele create de SGR în piața de retail ajung în prețul plătit de consumator 
  • Scanarea cardului de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatul de reciclare
  • Introducerea recipientului prin fanta rotundă (recipientele goale tip PET pot avea capacitatea de maxim 3L, iar cele din sticlă și aluminiu (doze) de maxim 1L). Pentru a fi acceptate, recipientele trebuie să fie goale, curate și nedeteriorate, iar acestea pot fi introduse, pe rând, în ordine aleatorie, aparatul identificând automat tipul fiecărui ambalaj introdus.
  • După finalizarea tranzacției, utilizatorul va primi pe cardul de fidelitate MyCLUB un voucher a cărui valoare totală va fi calculată în funcție de numărul de ambalaje reciclate. Acest voucher poate fi regăsit și vizualizat în aplicația Auchan.

Până la 31 mai, reciclarea fiecărui ambalaj va fi recompensată cu un voucher în valoare de 0,5 lei. Beneficiul se acordă doar cu cardul MyCLUB în limita a 20 ambalaje/sesiune de reciclare și 10 sesiuni card /zi (adică maxim 200 de ambalaje/card pe zi).

După ce a fost acceptat al 20-lea ambalaj, aparatul finalizează automat sesiunea și eliberează un ticket non valoric pe care este menționat numărul de ambalaje reciclate și tipul acestora. Voucherul de fidelitate, emis în aplicația Auchan, poate fi utilizat în magazinele Auchan și MyAuchan, cu excepția magazinelor aflate în stațiile Petrom, după scanarea prealabilă a cardului de fidelitate.
Despre Auchan România

Auchan România are în portofoliu 362 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 323 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 300 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2021 de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi. Auchan este certificat Customers’ Friend și a primit statutul Customers’ Friend - Superior Excellence.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă un retailer a instalat sisteme de reciclare a PET-urilor. Câți bani vor primi clienții pentru fiecare ambalaj reciclat