Lectură de un minut

26 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Ikea va retrage de la vânzare toate produsele Mondelez 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Clienții din magazinele Ikea nu vor mai putea cumpăra în curând produse Mondelez: lanțul de mobilier pentru casă elimină din gama sa produse precum bomboanele Daim. Multinaționala se află sub presiune pentru continuarea operațiunilor în Rusia, dar acesta nu pare să fie motivul.

Sursa foto: IKEA

Război sau marcă privată?

Ikea Suedia va retrage treptat toate produsele Mondelez din magazinele sale, a confirmat purtătorul de cuvânt Mattias Hennius pentru ziarul suedez Göteborgs-Posten. Stocurile existente vor fi vândute în continuare, dar nu vor fi achiziționate produse noi.

Batoanele de ciocolată Daim sunt totuși un bestseller la Ikea, în timp ce lanțul oferă, printre altele, și ciocolata Marabou de la Mondelez, notează RetailDetail.eu.

În special în Suedia, din ce în ce mai multe companii, organizații și chiar organisme guvernamentale au interzis produsele Mondelez de când s-a aflat că producătorul continuă să opereze în Rusia. Cu toate acestea, se spune că decizia Ikea ar avea legătură "în principal" cu ambiția sa pe termen lung de a avea cât mai multe produse de marcă proprie în gama sa.

"Timp de mai mulți ani, ne-am concentrat pe produsele de cofetărie cu eticheta Ikea și am dezvoltat în continuare propriile produse de ciocolată și dulciuri", a declarat Hennius. Și în alte țări, toate dulciurile de la alți furnizori (nu numai Mondelez) vor dispărea treptat de pe rafturi, confirmă purtătorul de cuvânt al Ikea din Olanda, Jurriaan Zuiderhoek.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea va retrage de la vânzare toate produsele Mondelez