Lectură de 2 minute

09 Jun 2023 - Știri și Noutăți

IKEA Timișoara s-a deschis oficial: 60 de milioane de euro în 26.000 de metri pătrați

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

IKEA Timișoara, primul magazin IKEA din partea de vest a României și al treilea din țară, a întâmpinat primii clienți pe 8 iunie, la ora 10:00. 
 

Sursa foto: IKEA

Ziua deschiderii a reunit reprezentanți cheie din partea IKEA - Ekaterina Egorova, CEO IKEA SEE, și Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timișoara, precum și partenerii IKEA împreună cu reprezentanți din partea autorităților locale – Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și Therese Hyden, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în România.

IKEA este prezentă pe piața din România de 16 ani și suntem cât se poate de bucuroși de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a țării. Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să aducem 300 de oportunități de angajare în regiune.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara

Noul magazin are o suprafață de 26.000 de metri pătrați și oferă o gamă variată de 8.300 de produse de amenajare a locuinței care reflectă filozofia IKEA de design democratic, îmbinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

Magazinul este construit în acord cu misiunea IKEA de a fi o companie circulară cu zero deșeuri și emisii reduse de carbon.

Parcarea noului magazin IKEA Timișoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotată și cu 12 stații de încărcare a vehiculelor electrice și cu o infrastructură creată pentru o viitoare extindere, care poate susține până la 150 de stații de încărcare. Magazinul folosește energie regenerabilă, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperiș, și utilizează o centrală geotermală pentru consumul de energie. Totodată, magazinul IKEA Timișoara este este primul magazin IKEA cu o grădină a biodiversității, aceasta având o suprafață de 1.600 metri și servind drept cămin pentru plante și insecte specifice regiunii, care sporesc biodiversitatea mediului înconjurător al magazinului.

Magazinul oferă clienților numeroase camere amenajate drept inspirație și o gamă de produse la prețuri accesibile, precum și șansa de a se bucura de momente plăcute în zona IKEA Café, pe terasa în aer liber și la Småland, locul de joacă dedicat copiilor.

Citeste si:
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă

Magazinul IKEA Timișoara din comuna Dumbrăvița este deschis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 21:00, iar în zilele de duminică magazinul va funcționa între orele 10:00 și 20:00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA Timișoara s-a deschis oficial: 60 de milioane de euro în 26.000 de metri pătrați