Lectură de un minut

22 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Ikea se așteaptă ca problemele de aprovizionare să dureze până în 2022. Ce măsuri ia retailerul

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul suedez Ikea ia măsuri pentru a atenua efectele crizei logistice de la nivel global: transportă cu nave suplimentare, cumpără mai multe containere, depune mai mult efort pentru a transporta feroviar și deplasează mărfuri între depozite, dar se așteaptă ca problema să rămână anul următor, scrie Retail Detail.

De asemenea, Ikea va reduce numărul de versiuni, sortimentația unor produse, deoarece se confruntă cu lipsuri ale materiilor prime. În acest fel, retailerul dorește să se asigure că cele mai populare articole rămân disponibile.

,,A fost dificil în ultimul an să ținem deschise toate magazinele și depozitele Ikea. Am văzut o scădere semnificativă a disponibilității produselor și acest lucru va continua pentru o perioadă de timp până în anul financiar 2022'', scrie ziarul belgian De Tijd când l-a citat pe CEO-ul Jesper Brodin.

Brodin a spus că nimeni de la Ikea nu anticipase actuala criză globală a lanțului de aprovizionare și că trebuie să fim pregătiți pentru fluctuațiile neașteptate ale aprovizionării în viitor.

În prezent, cea mai mare provocare pentru retailer este obținerea de bunuri din China, având în vedere că acolo se fabrică un sfert din toate produsele Ikea. Și sucursalele nord-americane ale retailerului au fost cele mai afectate de lipsa materiilor prime. Pentru a evita dezamăgirea clienților, retailerul elimină temporar produsele indisponibile de pe site-urile și showroom-urile sale.

Prin închirierea mai multor nave, cumpărarea de containere suplimentare și recurgerea la transportul feroviar din China, retailerul de mobilier își propune să limiteze cât mai mult posibil întreruperile din lanțul său de aprovizionare. Acest lucru va duce, fără îndoială, la întârzieri și mai mari pentru comercianții cu amănuntul mai mici care nu își permit să își cumpere propriile nave.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea se așteaptă ca problemele de aprovizionare să dureze până în 2022. Ce măsuri ia retailerul