Lectură de un minut

19 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Ikea retrage de pe piață mai multe farfurii, boluri și căni, deoarece prezintă risc de spargere și pot provoca arsuri

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ikea îndeamnă toți clienții care dețin farfurii, boluri și căni Heroisk sau Talrika să nu le mai folosească, deoarece se pot sparge sau pot cauza arsuri dacă au un conținut fierbinte. 

Clienții pot contacta compania pentru rambursare integrală. Produsele Heroisk sau Talrika pot fi returnate la orice magazin Ikea, iar clienților li se va restitui suma integrală plătită pentru produs. Nu este necesară nicio dovadă a achiziției, cum ar fi bonul fiscal.

„Siguranța reprezintă o prioritate pentru Ikea și, de aceea, luăm măsuri de precauție și retragem de pe piață farfuriile, bolurile și cănile Heroisk sau Talrika, întrucât acestea se pot sparge și pot cauza arsuri dacă au un conținut fierbinte. Toate produsele noastre sunt testate și respectă standardele și legislația aplicabile. În ciuda acestui fapt, am primit sesizări privind spargerea produselor menționate”, se arată în comunicatul emis de companie.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group are trei domenii de activitate: Ikea retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză Ikea, operând 374 magazine Ikea în 30 de țări. Aceste magazine au avut 839 de milioane de vizite în timpul anului financiar 2019 și 2,6 miliarde de vizite pe platforma www.Ikea.com.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea retrage de pe piață mai multe farfurii, boluri și căni, deoarece prezintă risc de spargere și pot provoca arsuri