Lectură de 2 minute

14 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Ikea România oferă bani în plus angajaților aflați în șomaj tehnic, care vor încasa 90% din salariu

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ikea România va suplimenta subvenția guvernamentală pentru angajații săi aflați în șomaj tehnic, astfel cei afectați de închiderea temporară a magazinelor Băneasa și Pallady vor primi 90% din venitul lunar, pentru întreaga perioadă în care măsurile guvernamentale sunt în vigoare, anunță compania într-un comunicat de presă.

Ikea România garantează salariul în procent de 100%, ca în perioadele obișnuite, pentru angajații care continuă să se asigure că soluțiile Ikea de mobilier pentru acasă rămân disponibile clienților din toată țară prin intermediul serviciului de e-commerce și livrare la domiciliu.

„Deși afacerea noastră a fost puternic afectată de situația actuală, vrem să facem tot posibilul pentru a proteja bunăstarea colegilor noștri, păstrând continuitatea activității în această perioadă atât de ieșită din comun”, spune Violeta Neniță, market manager al Ikea România.

Compania suedeză a donat produse în valoare de peste 800.000 de lei. Ikea a contribuit la amenajarea unui nou centru de spitalizare pentru 350 de pacienți COVID-19 cu simptome medii din București. În colaborare cu Auchan Retail România și Leroy Merlin România care au dezvoltat proiectul împreună cu Ministerul Sănătății, unitatea de 7.500 mp va fi dotată cu 350 de paturi Ikea, saltele și perne, precum și soluții pentru bucătării, textile și alte produse pentru a ajuta atât pacienții cât și personalul medical.

Retail jobs

În plus, primul grup de 18 angajați Ikea s-a alăturat deja Zentiva România pentru a ajuta la producția de medicamente și alte provizii esențiale pentru combaterea pandemiei în curs. Ikea a ajutat la amenajarea spitalelor din Constanța, Brașov, Cluj și Buzău care tratează pacienții cu COVID-10 și a făcut donații de alimente pentru comunitățile vulnerabile din Urziceni și București.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează IKEA în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group are trei domenii de activitate: IKEA retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză IKEA, operând 374 magazine IKEA în 30 de țări. Aceste magazine au avut 839 de milioane de vizite în timpul anului financiar 2019 și 2,6 miliarde de vizite pe platforma www.Ikea.com.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea România oferă bani în plus angajaților aflați în șomaj tehnic, care vor încasa 90% din salariu