Lectură de un minut

29 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Holcim România va avea un nou CEO. Cine va prelua funcția de la Jan Jenisch

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu luna mai 2024, Miljan Gutovic va deveni noul CEO al Holcim Group.

Sursa foto: Holcim Romania

Consiliul de Administrație al companiei îl numește pe Miljan Gutovic în funcția de CEO la nivel global, succedându-i actualului CEO Jan Jenisch, care se va concentra pe rolul său de președinte.

De asemenea, Consiliul l-a însărcinat pe Jan Jenisch să conducă listarea planificată în SUA a afacerii Holcim din America de Nord, pe care compania a anunțat-o zilele acestea.

Sursa Foto: Holcim Romania

Miljan Gutovic, cetățean australian, este membru al Comitetului Executiv al Grupului din 2018. El a ocupat funcția de Director al Regiunii Orientul Mijlociu și Africa, apoi pe cea de Director pentru Regiunea Europa și Excelență Operațională.

Sub conducerea sa, Holcim și-a consolidat pozițiile în regiunea condusă de el, făcând din decarbonizare un motor al creșterii profitabile. Miljan Gutovic este licențiat în inginerie civilă și deține un doctorat în știința materialelor și inginerie de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Citeste si:
Holcim investește peste 25 milioane euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung
Holcim investește peste 25 milioane euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Holcim România va avea un nou CEO. Cine va prelua funcția de la Jan Jenisch