Lectură de 2 minute

22 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Heineken investește 430 de milioane de euro într-o nouă fabrică după ce și-a vândut operațiunile din Rusia cu 1 euro

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Heineken a anunțat că intenționează să construiască o nouă fabrică de bere în Mexic, adăugându-se astfel la rețeaua sa de opt fabrici din această țară. Gigantul olandez al berii va investi 430 de milioane de euro (458,6 milioane de dolari) pentru înființarea fabricii de bere, care va fi situată în Yucatán, în sud-estul Mexicului.
 

 

Sursa foto: Pixabay

Heineken a declarat că va fi prima sa fabrică de bere din regiune. Grupul are deja șapte fabrici de bere și o fabrică de malț în alte părți ale țării. Acesta a declarat că dorește să "răspundă cererii în creștere" din sud-estul Mexicului, potrivit just-drinks.com.

Unitatea este programată să înceapă să funcționeze în 2026 și să producă mărci precum Tecate, Dos Equis, Amstel Ultra și Sol.

În altă ordine de idei, producătorul de bere nu a oferit cifre specifice care să detalieze vânzările pe piețe individuale. Cu toate acestea, atunci când Heineken și-a raportat rezultatele semestriale în luna iulie, compania a declarat că veniturile sale din Mexic au crescut cu o rată de creștere de "zece la sută".

Compania a inclus Mexicul într-un grup de opt piețe pe care a ales să le evidențieze atunci când a prezentat creșterea mărcii Heineken în primele șase luni ale anului 2023. Marca omonimă a producătorului de bere a înregistrat o creștere a volumelor cu 1,7% la nivel global.

Mexicul a fost, de asemenea, una dintre cele 15 piețe în care portofoliul Heineken cu conținut redus de alcool sau fără alcool a înregistrat o creștere de două cifre în perioada respectivă.

Heineken și-a vândut cele 7 fabrici din Rusia cu 1 euro

Al doilea mare producător de bere din lume a declarat că tranzacția a primit toate aprobările necesare și că este posibil să se soldeze cu pierderi excepționale de 300 de milioane de euro (324,8 milioane de dolari), scrie ESM.

Heineken și-a anunțat intenția de a ieși din Rusia în martie 2022, după invazia Rusiei în Ucraina, recunoscând că procesul a durat mai mult decât se aștepta.

Citeste si:
Parteneriat între Alexandrion și Casa Aceves: producătorul de băuturi spirtoase va începe să producă și tequila
Parteneriat între Alexandrion și Casa Aceves: producătorul de băuturi spirtoase va începe să producă și tequila

Multe companii multinaționale s-au înghesuit să părăsească Rusia după ce Occidentul a impus sancțiuni fără precedent Moscovei, dar Kremlinul a ripostat prin confiscarea unor active.

Producătorul a declarat că acordul, fără opțiunea de a răscumpăra afacerea, include o licență de trei ani pentru unele mărci regionale mai mici, pentru care Heineken nu va oferi sprijin pentru marcă și nu va primi niciun fel de venituri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Heineken investește 430 de milioane de euro într-o nouă fabrică după ce și-a vândut operațiunile din Rusia cu 1 euro