Lectură de 2 minute

04 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Hatboru anunță investiții de peste 10 milioane de euro într-o fabrică de țevi de oțel

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Hatboru Romania reprezintă cel mai nou proiect de tip în domeniul producției din România, în urma investiției în valoare de 10,5 milioane de euro realizată de antreprenorul Horia Alexander Enciu și compania Hatboru din Turcia. 

 

Sursa foto: Hatboru

Hatboru Romania va fabrica în Zona Liberă din Giurgiu țeavă de oțel sudată elicoidal și intenționează să angajeze peste 100 de operatori de mașini și specialiști în deformări plastice, sudură și control nedistructiv.

Investitorii au avut de ales între mai multe țări din Uniunea Europeană pentru amplasarea noii facilități de producție, iar România a prezentat mai multe avantaje printre care se numără tradiția în domeniul industrial, poziția geografică și competențele specialiștilor din producție.

“Am decis să construim fabrica Hatboru la nivel local întrucât cred cu tărie în reindustrializarea României în domeniile tradiționale din care am ieșit în ultimele decenii. Deși avem o istorie de peste 150 de ani în petrol și de peste 110 de ani în domeniul gazelor, iar prima conductă de gaze a fost construită în 1914, nu aveam până acum nicio fabrică în care să fie produsă țeavă pentru conducte magistrale, așa cum este standardul industriei astăzi, cu acoperire interioară și exterioară. Această tradiție a dus la formarea specialiștilor care pot fi atrași spre noi, o resursă umană pe care ne vom putea baza acum și în faza următoare de dezvoltare”, a declarat Horia Alexander Enciu, acționar Hatboru Romania.

Hatboru Romania va fabrica la Giurgiu țeavă de oțel sudată elicoidal, cu diametre exterioare de până la 2540 mm, care va fi acoperită anti-coroziv atât la exterior, cât și la interior, asigurând astfel caracteristici tehnice care să crească durata de utilizare a conductelor realizate în acest fel.

Țeava produsă în județul Giurgiu va fi folosită pentru conducte de gaze naturale, țiței, produse petroliere, aducțiuni de apă, canalizare, termoficare, construcții de drumuri și poduri, consolidări de maluri și extinderi de porturi.

Compania turcă Hatboru a început să fie activă în România în 2008-2009, atunci când a livrat împreună cu Industrial MD Trading SRL (IMD) 25 de km de țeavă DN 700 pentru conducta de transport gaze naturale Szeged-Arad, care urma să interconecteze sistemele de transport din România și Ungaria.

În total, au fost livrate în acești 15 ani circa 25.000 de tone de țeavă produsă de Hatboru în Turcia pentru Sistemul Național de Transport gaze naturale.

Noua unitate de producție Hatboru Romania, cu peste 100 de angajați și după o investiție de peste 10 milioane de euro, va înlesni accesul clienților la produse care înglobează tehnologii de ultima ora. Odată cu începerea producției, Hatboru Romania își crește aria furnizorilor și partenerilor de la materie prima și până la logistică.

Citeste si:
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hatboru anunță investiții de peste 10 milioane de euro într-o fabrică de țevi de oțel