Lectură de 2 minute

24 Aug 2023 - Știri și Noutăți

H&M va redeschide majoritatea magazinelor din Ucraina

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul de modă H&M va redeschide majoritatea magazinelor sale din Ucraina, începând cu luna noiembrie a acestui an, a anunțat joi compania suedeză într-un comunicat.

Sursa foto: unsplash

Retailerul și-a închis temporar magazinele din Ucraina în urma invaziei Rusiei în această țară în luna februarie a anului trecut.

"Se fac pregătiri pentru redeschiderea majorității magazinelor H&M acolo unde este posibil", a precizat compania, adăugând că va continua să monitorizeze situația de securitate pentru a asigura siguranța lucrătorilor și a clienților, potrivit BoF.com.

În luna noiembrie a anului 2021, grupul H&M avea opt magazine în Ucraina, a precizat compania anul trecut.

Retailerul va deschide 100 de magazine noi, dar va închide alte 200

Extinderea H&M se concentrează pe vânzările pe omnichannel. În paralel, optimizarea portofoliului de magazine continuă, căutând interacțiunea cu canalele digitale.

Până în 2024, planul este de a deschide aproximativ 100 de magazine noi și de a închide aproximativ 200, o reducere netă de aproximativ 100 de magazine.

Majoritatea deschiderilor vor fi pe piețele în creștere, în timp ce închiderile vor fi în principal pe piețele consacrate.

La 31 mai 2023, grupul H&M avea 4.399 (4.702) de magazine. Numărul total de magazine a scăzut cu 303 față de aceeași perioadă a anului trecut. 175 dintre magazinele închise se aflau în Rusia și Belarus, unde afacerea a fost lichidată în 2022. În cursul exercițiului financiar curent, au fost deschise 41 (39) magazine noi și au fost închise 107 (138). Un total de 280 (281) de magazine ale grupului sunt operate de parteneri de franciză, potrivit justretail.es.

Citeste si:
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă

Grupul H&M continuă să renegocieze un număr mare de contracte de închiriere în cadrul procesului de optimizare a magazinelor, care implică, de asemenea, reconstrucții și ajustări ale numărului de magazine și ale spațiului de depozitare pentru a asigura cel mai bun portofoliu de magazine pe fiecare piață. Contractele de închiriere ale grupului H&M permit ca aproximativ o treime dintre acestea să fie renegociate sau reziliate în fiecare an.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H&M va redeschide majoritatea magazinelor din Ucraina