Lectură de 2 minute

06 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Grupul RodBun a obținut un credit de peste 100 de milioane de euro de la un sindicat de bănci. Ce va face cu banii

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci în acordarea unei facilități de credit în valoare totală de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun, prin refinanțarea și majorarea unor facilități existente cu 37,14 milioane euro. RodBun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol și unul dintre cei mai importanți jucători din industria națională de profil. 
 

Sursa foto: RodBun Grup/ Facebook

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română, în calitate de Aranjor Principal Inițial, Bookrunner, Agent de Documentație, Agent de Facilitate și Agent de Garanție, CEC Bank, Raiffeisen Bank, ING BANK Amsterdam – Bucharest Branch, în calitate de Aranjori Principali și Alpha Bank România împreună cu Garanti Bank în calitate de finanțatori.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul finanțării, oferind consultanță juridică în legătură cu aspecte complexe privind structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la toate aspectele specifice acestui tip de tranzacții.

Grupul RodBun va folosi creditul sindicalizat pentru refinanțarea unor expuneri existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Valentin Voinescu, Partener, Alexandru Ciambur, Asociat Senior și Cătălina Dan, Asociat, din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.

Această tranzacție completează portofoliul de finanțări acordate Grupului RodBun în care NNDKP a acordat consultanță juridică instituțiilor financiare în ultimii ani, alături de finanțările în valoare de:

  • 262 milioane de lei din anul 2018;
  • 84,5 milioane de lei din anul 2021;
  • 278 milioane de lei din anul 2021;
  • aproximativ 68 milioane de lei din anul 2021;
  • aproximativ 15,7 milioane de euro din anul 2023; și
  • aproximativ 5 milioane de euro din anul 2023.

Grupul Rodbun gestionează aproximativ 8.000 de hectare de producere sămânța în ferme situate în regiunile cu potențial agricol din România, operează trei fabrici de procesare și condiționare sămânță și deține un lant de 50 de magazine agricole care deservesc micul fermier. Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale și capacități de depozitare cereale.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări de tip corporate finance, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții, atât locale cât și transfrontaliere, în valoare de miliarde de euro. Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, avocații NNDKP oferă asistență integrată și specializată în toate ariile de drept implicate în tranzacții și proiecte de reglementare, contribuind la identificarea de soluții și strategii personalizate pentru fiecare client.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul RodBun a obținut un credit de peste 100 de milioane de euro de la un sindicat de bănci. Ce va face cu banii