Lectură de 2 minute

10 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Metro are un nou CEO, Steffen Greubel, după plecarea anticipată a lui Olaf Koch

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Consiliul de Supraveghere al METRO a votat în unanimitate numirea lui Steffen Greubel în funcția de CEO, iar acesta va prelua oficial noua poziție din 1 mai 2021. În prezent este membru în Consiliul de Conducere al Würth Group, o companie de top în domeniul elementelor de asamblare, sistemelor de ancorare, adezivilor și a cosmeticelor auto.

Steffen Greubel îl înlocuiește pe Olaf Koch, care a avut o plecare anticipată din acest rol. În condițiile în care contractul acestuia urma să expire în luna martie 2022, Olaf Koch a părăsit compania în ultima zi a anului 2020, iar din 1 ianuarie 2021 Christian Baier (CFO) și Rafael Gasset (COO) și-au asumat, împreună, rolul de CEO interimar.

Cu expertiză în domeniul comerțului cu ridicata, Steffen Greubel vine din Würth Group, o afacere de familie profitabilă și în dezvoltare. Acesta a coordonat în cadrul companiei liniile de activitate esențiale și a supervizat toate proiectele strategice ale Consiliului de Conducere, inclusiv cele privind transformarea digitală. Anterior, el s-a numărat printre parteneri în divizia dedicată segmentului retail european și bune practici în zona de bunuri de consum a McKinsey & Company, oferind consultanță cu accent pe vânzări, operațiuni și transformare. De altfel, în acea perioadă, METRO a fost una dintre companiile pentru care a oferit servicii de consultanță.

,,Sunt entuziasmat să preiau rolul de CEO al METRO la începutul acestui nou capitol al companiei axat mai mult pe activitatea în domeniul comerțului cu ridicata. Mi-am luat angajamentul să accelerez creșterea companiei și, totodată, să creez valoare pentru clienți și parteneri.”, a subliniat Steffen Greubel.

Pe plan local, compania a anunțat numirea lui Adrian Ariciu ca noul director executiv al companiei, încă din vara anului trecut, pentru ca la început de 2021 sa fie numit un un nou director management ofertă și membru de board.

METRO este liderul comerțului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. În întreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături într-unul dintre magazinele de format mare, să comande online și să ridice produsele din magazin sau să le fie livrate. Compania operează în 34 de ţări şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume. În exerciţiul financiar 2018/19, METRO a generat vânzări de 27.1 miliarde EUR.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Metro are un nou CEO, Steffen Greubel, după plecarea anticipată a lui Olaf Koch