Lectură de 2 minute

25 Aug 2020 - Știri și Noutăți

CEO-ul Metro va demisiona la finalul anului, deși mandatul i se încheia în 2022

Directorul general al grupului german de distribuţie Metro AG intenţionează să demisioneze la finalul acestui an, ceea ce înseamnă o plecare anticipată dintr-o poziţie pe care urma să o ocupe până în luna martie 2022, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

CEO-ul Olaf Koch, care începând din 2012 a supervizat o modificare dramatică a strategiei companiei, a informat consiliul de supervizare că nu îşi va prelungi contractul, care urma să expire în luna martie 2022, şi că intenţionează să plece de la Metro la data de 31 decembrie 2020, a informat grupul german într-un comunicat de presă difuzat vineri. Consiliul de supervizare "va delibera cu privire la acest subiect în perioada următoare", a adăugat Metro.

Sub conducerea lui Olaf Koch, Metro s-a transformat dintr-un conglomerat cu numeroase divizii într-o companie specializată pe vânzările angro şi de asemenea a redus datoriile Metro cu peste şapte miliarde de euro. Printre altele, Olaf Koch a vândut lanţul de magazine universale Kaufhof precum şi lanţurile de magazine de electronice Media Markt şi Saturn. Cu toate acestea, afacerile Metro au început să fie supuse la presiuni în Germania în ultimii ani în condiţiile în care grupurile de hard discount Aldi, Lidl şi Netto au câştigat cote de piaţă.

Metro operează în 26 de ţări, având 771 de magazine şi 150.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Pe plan local, compania a anunțat numirea unui nou director executiv al companiei. Începând cu data de 1 octombrie 2020, Adrian Ariciu va ocupa funcția de Chief Executive Officer (CEO), preluând atribuțiile lui Roland Ruffing, cel care s-a aflat în această poziție executivă în ultimii patru ani.

Citeste si:
Coca-Cola a unit diviziile de business din Europa de Vest, Centrală și de Est pentru o nouă unitate. Schimbări majore în management

Adrian Ariciu va prelua funcția de CEO al METRO Cash & Carry România de la 1 octombrie 2020, dupa o perioada de integrare și de transfer al responsabilităților care să asigure o tranziție optimă.

METRO este liderul comerţului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si non-alimentare, specializată în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. În întreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături într-unul dintre magazinele de format mare, să comande online și să ridice produsele din magazin sau să le fie livrate. Compania operează în 34 de țări și are peste 100.000 de angajați în întreaga lume. În exercițiul financiar 2018/19, METRO a generat vânzări de 27,1 miliarde euro În octombrie 2019, METRO AG a semnat un acord de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni al METRO China. În septembrie 2018, METRO a inițiat procesul de cesionare a Real, lanțul de vânzare cu amănuntul de produse alimentare, cu cei 34.000 de angajați ai săi. 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  CEO-ul Metro va demisiona la finalul anului, deși mandatul i se încheia în 2022