Lectură de 2 minute

08 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Glovo România a concediat echipa de suport de la Foodpanda, formată din 80 de angajați

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Platforma de livrare Glovo a decis concedierea a circa 80 de angajați ai echipei de call center a Foodpanda, platformă de livrare pe care a preluat-o la finalul anului trecut.

„În momentul în care am preluat echipa Foodpanda, ei aveau o structură diferită față de a noastră. La noi, call center-ul este externalizat. Noi avem în jur de 250 de oameni care lucrează pe proiectul Glovo. În momentul în care am preluat echipa, neavând un departament intern de call center, nu aveam posibilitatea spațiului, know how-ului, a tehnologiei și a tot ce ține de a construi un hub de call center, ca să îl facem parte din strategia noastră globală. Nu aveam infrastructura pentru așa ceva. De aceea, echipa de call center sau de suport nu a mai continuat”, a explicat Victor Răcariu, regional manager Glovo pentru Europa de Sud-Est, în cadrul unei conferințe de presă.

În luna decembrie a anului trecut, Glovo a primit aprobare din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România. Tranzacția face parte dintr-o serie de achiziții separate cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

În mai 2021, Glovo a anunțat achiziționarea Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 170 de milioane de euro.

Glovo este o aplicație de livrare în mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată la Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glovo România a concediat echipa de suport de la Foodpanda, formată din 80 de angajați