Lectură de un minut

16 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Glovo a cumpărat oficial Foodpanda în România, după ce a primit aprobare de la Consiliul Concurenței

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Glovo, unul dintre jucătorii care activează pe piața de livrare, a primit aprobare din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România. Tranzacția face parte dintr-o serie de achiziții separate cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

În luna mai a acestui an, Glovo a anunțat achiziționarea Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 170 de milioane de euro.

Tranzacția din România a fost supusă unui proces de analiză și dezbatere publică, care s-a concluzionat cu autorizarea acesteia din partea Consiliului Concurenței. Tranzacția a fost finalizată la data de 10 decembrie 2021.

În luna noiembrie, Consiliul Concurenței anunța că se teme de puterea prea mare pe care Glovo ar urma să o capete după preluarea Foodpanda pe piața din România și cerea platformei de mâncare să nu includă nicio obligație de exclusivitate în relația sa contractuală cu restaurantele.

Glovo este o aplicație de livrare în mai multe categorii și una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondată la Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glovo a cumpărat oficial Foodpanda în România, după ce a primit aprobare de la Consiliul Concurenței