Lectură de 2 minute

11 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Globalworth cumpără cu 18 milioane de euro două proiecte industriale în Arad și Oradea

Dana Ferăstrăeru

Abonează-te pe  

Globalworth își extinde portofoliul prin achiziționarea a două proiecte industriale cu suprafața de 27.000 de metri pătrați. Valoarea tranzacțiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro.

Portofoliul Globalworth Industrial cuprinde în prezent 260.400 de metri pătrați, iar în urma noilor achiziții, compania își desfășoară activitatea în șase orașe din România: Arad, București, Constanţa, Oradea, Piteşti și Timişoara.

Cele două proiecte tranzacționate, IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea), au suprafața cumulată de 27.000 de metri pătrați și un grad de ocupare de 100%.

Cu o suprafață închiriabilă de 20.100 mp, IPW Arad conține două faze: prima fază, livrată în 2012, cuprinde spații de producție, depozitare, birouri și diverse zone tehnice, iar a doua fază, finalizată în noiembrie 2020, a vizat dezvoltarea cu încă două niveluri a zonelor de producție și office. Localizat la 4,8 km distanță față de autostrada A1, la 10,8 km distanță de Aeroportul Internațional Arad și doar 6,7 km distanță de centrul orașului, IPW Arad dispune de drumuri, parcări și toată infractura necesară.

IPW Oradea este dezvoltat cu o primă fază de 6.900 de metri pătrați, livrată în a doua parte a anului 2020, și cu posibilitatea de extindere de până la 9.900 mp. Localizat pe Drumul European E60, la 4 km distanță de granița cu Ungaria, parcul industrial va beneficia în curând și de un terminal intermodal aflat în prezent în construcție.

Piața industrială se află în creștere chiar și în pandemie

”Piaţa industrială și logistică a înregistrat creş­teri puternice în ultimii cinci ani, iar anul 2020 a adus accelerarea unor domenii precum producția sau e-commerce-ul. Fiind deja prezenți în zona de vest a țării cu Timișoara Industrial Park, am văzut potențialul strategic pe care zona o oferă.

Cumulând toți acești factori, am decis să achiziționăm cele două proiecte industriale de la partenerul nostru, Global Vision, alături de care lucrăm îndeaproape pentru zona de industrial. Gradul de ocupare de 100% al parcurilor ce se află acum în comunitatea noastră ne confirmă puterea comercială ridicată pe care investiția o are”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind unul dintre principalii investitori pe piața imobiliară de birouri. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Citeste si:
Flanco investește în imobiliare. Retailerul va construi magazine Flanco de la zero 
Flanco investește în imobiliare. Retailerul va construi magazine Flanco de la zero 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Globalworth cumpără cu 18 milioane de euro două proiecte industriale în Arad și Oradea